Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yapımı tamamlanan Müftülük Sitesi hizmete girdi.İnşaatına 20 Ocak 2017'de temeli atılarak başlanılan Müftülük Sitesinin tamamlanması ve hizmete girmesi ile Kaş’ta Diyanet hizmetleri tek bir merkezde yürütülecek.

Müftülük Sitesi’nin hizmete girmesi dolayısı ile açıklamada bulunan Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz ; “  19 Ocak 2017'de temelini attığımız, Kaş Müftülük Sitesi, Rabbimin inayet ve lütfuyla tamamlanarak 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren hizmete girdi.Müftülük sitemiz anahtar teslimi 750 bin liraya mal olmuştur. Kurulduğu günden beri hükümet konağında hizmet veren ilçe müftülüğü, artık müstakil bir binada halkımıza hizmet verecek.

Müftülük Hizmet Birimleri içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kaş Şubesi, Diyanet Yayınları, Kaş’ta ilk defa hizmete giren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Hac, Umre Bürosu, 4-6 Yaş Kuran Kursu, 150 Kişilik Konferans Salonu, Murakıp, Vaiz, Müftü çalışma odaları ile Mescidimiz, Arşivimiz, Lojmanlar  gibi ünitelerimiz mevcut. Bu sitemiz Kaş’ın ihtiyacıydı. Müftülüğümüz uzun yıllar hükümet konağında üç odada hizmet yürütüyordu.Vatandaştan uzaktaydı.Müftülükler vatandaşımızın rahatlıkla gelip gidecekleri, kendisinden her zaman bir şeyler bulduğu sıcak yaklaşımı olan kurumlardır. Diğer devlet birimlerinden farklıdır.Yeni yerimizde halkımızın sürekli yanında olacağız ve selam verip bir çay içebileceği, her konuda danışabileceği güzel bir hizmet sunacağız.

Kaş artık bir dünya markası oluyor. Müftülük sitemizin tamamlanması gerek yerli, gerekse yabancıların danışmanlık talepleri için de önemlidir.
Devlet - Millet işbirliğinin güzel bir örneği olan Kaş Müftülük Sitesinin yapımına katkıda bulunan hayırseverlerimiz başta olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Antalya Müftümüz Osman Artan Bey'e, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar'a, Kaş Belediyemize, Kaş Müftülüğü personeline ve bütün Cami Görevlilerimize, Teşekkürü bir borç biliyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Diyanetimizin gittikçe artan hizmet çeşitliliğine cevap verecek şekilde planlanan Müftülük Sitesi Kaş'ımıza Hayırlı Olsun.” dedi.
Editör: TE Bilisim