ÜNLÜ TURİZM MERKEZİ KAŞ’TA SAHİLLER, CADDE VE SOKAKLAR BOŞALDI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
    İçişleri Bakanlığı'nca ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Kaş ilçesi’nde cadde, sokak ve sahiller boş kaldı.
   İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağının uygulanmasının ardından, Türkiye’nin ve dünyanın ünlü turizm merkezi Antalya’nın Kaş ilçesi tam bir sessizliğe bürünerek, ilçe adeta hayalet ilçeye döndü. Kaş İlçe Merkezi, tarihi sessizlik yaşadı. Kaşlılar ve Kaş’ta yaşayan yerleşik yabancılar, evlerinde kalarak yasağa uydu.
    Kaş İlçe Merkezi’nde nöbetçi bir eczane, fırınlar, 2 su ve tüp satıcı işletme, Kaş Devlet Hastanesi, Kınık, Ova ve Yeşilköy Toptancı halleri, iki nöbetçi petrol istasyonunun dışında tüm iş yerleri kapalı kaldı. Kaş Cumhuriyet Meydanı, Uzun Çarşı, Kaş Yat Limanı, Setur Marina, Çukurbağ Yarımadası, her gün binlerce insanın geçtiği Atatürk Caddesi tam bir ıssızlığa büründü. Kaş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde, Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri de 54 mahallede denetim yaptı. Vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda sürekli uyardı. Kaş Jandarma Komutanlığı ve Kaş Belediyesi Zabıta ekipleri de vatandaşların acil ihtiyaçlarını gidermek için koştu. Mahalle muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen istekleri yerine getirdi.
    Kaş’a bağlı Kınık, Ova, Yeşilköy, Çavdır, Çayköy, Palamut ve Patara mahallerindeki sera üreticilerinin, seralardan topladığı ürünleri toptancı hallere götürmesine ve evlerinde seralarda çalışmasına izin verildi.
   Havadan görüntülenen Kaş’ta, tarihinde görülmemiş bir sessizlik yaşandı.
Editör: TE Bilisim