Antalya'nın Kaş ilçesinde yeni inşa edilen ve açılmayı bekleyen yaş sebze ve meyve paketleme tesisi çıkan yangında zarar gördü.
Yangın, gece Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde meydana geldi. Yeşilköy Toptancı Hali'nin hemen arkasında bulunan özel bir şirkete ait olan yeni inşa edilmiş yaş sebze ve meyve paketleme tesisinde saat 01.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İş yerinin içinde başlayan yangına, kapılarının kilitli olması nedeniyle kapılar kırılarak müdahale edildi. Yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 arazöz ve itfaiye ekibi müdahalede bulundu. Yangının bina içinde olması nedeniyle, yangın söndürmede güçlükler yaşandı. İçeriden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Yangın yaklaşık iki saatte kontrol altına alındı. Ardından soğutma çalışması yapıldı.
3 bin metrekarelik kapalı alanı olan tesisin yeni inşa edildiği, tesisin içinin karton sebze paketleriyle dolu olduğu öğrenildi. Önümüzdeki sezonda yurt dışına ihracat yapılacağı belirtilen tesisin içi tamamıyla yandı. Dışta ve içteki makine aksamı da kullanılmaz hale geldi. Tesisin üç ortağa ait olduğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
 
Editör: TE Bilisim