Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıl dönümünde Antalya'nın Kaş ilçesinde törenlerle anıldı.
Kaş'taki ilk tören Kaş Cumhuriyet Alanı'nda düzenlendi. Törene Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Hüseyin Sadık, Cumhuriyet Başsavcısı Tufan Çaldıran, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, Belediye meclisi üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Törenlere, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam edildi. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu ile Atatürk'ün yaşamı, Kurtuluş Savaşı, devrimleri anlatıldı. Okul öğretmenleri, Atatürk'ün sevdiği türküleri çaldı, söyledi. Öğrenciler şiirler okudu.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaş Kaymakamı Murat Öztürk yaptı. Öztürk, "Atatürk'ün yaşamı, ülkesine bir hizmet serüvenidir. İşte bugün ülkesini düşmandan kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, ülkesini yücelten, büyük bir devlet ve fikir adamını anıyoruz. Çeşitli uluslar büyük askerler yetiştirmiştir. Ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük asker, büyük devlet adamı, diplomat, önder yetiştiren tek ulus, Türk ulusudur. Bize düşen görev, onun izinden giderek, ulusumuzu, ülkemizi yüceltmek; çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmaktır. Sevgili gençler, Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni size emanet etti. Ona layık olmak istiyorsanız daha çok çalışacaksınız" dedi.
 
Editör: TE Bilisim