Antalya'nın Kaş ilçesinde orman alanı içine ve deniz kıyısına yapılan kaçak ahşap yapı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.
İlçe Merkezinde B.Ç.'ye otel tarafından, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman Bölge Şefliği'ne ait denize sıfır orman arazisine teras ve denize inecek merdivenler yapıldı. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince, otelin önüne demir profil ve ahşap yaklaşık 35 metrekarelik plaj yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, tutanak hazırlayıp, Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kaş Kaymakamlığı'na da 391 sayılı Kanun uyarınca başvuru yapıldı. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Kaş Kaymakamlığı'nın verdiği yıkım kararının ardından otel sahipleri, bilgilendirildi. İşletme tarafından plajın üst bölümü kaldırıldı. Büyük Çakıl Yolu üzerindeki kaçak yapı, Kaş Merkez Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma ekipleri tarafından balyoz, makinalar kullanılarak yıkıldı. Yapı ve denize inen merdivenler kaldırıldı.
Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ormanlar, toplumun ortak malı ve hepimizin. Ormanları korumak bizim görevimiz. Buralara kaçak yapı yapmaya kalkmayın. Bunlar tespit edildiği an yıkılacaktır. Geçen yıl Kekova'da, Kalkan'da ve Kılınçlı sahilindeki kaçak yapılar yıkıldı. Bu yıl da Kaş merkezde yapılan plajı yıktık. Yapan olursa da yıkmaya devam edilecek" dedi.
 
Editör: TE Bilisim