Antalya'nın Kaş ilçesinde muhtarların sorunlarının dinlendiği toplantı yapıldı.
Kaş'taki Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında Kaş Belediye Salonu'nda, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantı yapıldı. Muhtarların sorunlarının dinlendiği toplantıda, her muhtara tek tek söz verilerek sorunları dinlendi ve çözüm önerileri ortaya konuldu. Ardından Kaş Belediyesi İnce Boğaz Sosyal Tesisleri'nde katılımcılara ve mahalle muhtarlarına yemek verildi. Yemekte Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, her muhtara birer kalem hediye ederken, ilçenin tek kadın muhtarı olan Yayla Kılınçlı Mahallesi Muhtarı Yasemin Kocaer'e de bir demet çiçek ve kalem hediye etti. AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin de muhtarlara çiçek verdi.
Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, muhtarların, devletle vatandaş arasında köprü görevini yapan seçilmiş kamu görevlileri olduğunu belirterek, muhtarlık müessesinin kadim devlet geleneğinin önemli mihenk taşı olduğunu söyledi. Yazıcı, "Muhtarlarımız sıradan kamu görevlileri değildir. Ülkemizde demokratik devlet geleneğinin en güzel örneklerinden birisiniz. Günün 24 saatinde vatandaşın hizmetindesiniz. Bizler sizin her zaman yanındayız. Bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da "Kaş'ta 2 bin 231 kilometrekare alan içinde, 54 mahalleye belediye olarak hizmet götürüyoruz. Sorunları dinledik. Her muhtarımıza ulaşmaya, her mahallemizin sorununu olanaklar ölçüsünde çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Belediyemizin kaynakları, bakanlıklarımızdan aldığımız destekle tüm kamu kurumlarıyla sorunların çözümünde ortak çalışıyoruz. Her muhtarımız bizim için değerlidir. Ortak çalışma ve bir program dahilinde tüm sorunları çözeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim