Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerini yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda biraraya gelen Eğitim – Sen, Kaş CHP Kadın Kolları ve Kaş Kadın Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini bir basın açıklaması ile kınadı.  İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmak istenmesine tepki gösterdiler.  “Kadın cinayetleri politiktir”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz “ ve “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attılar.
   Kaş Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan Kaşlı kadınlar adına basın açıklamasını Kaş Kadın Platformu Üyesi Çisem Çınar yaptı. Basın açıklamasına CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, CHP Kaş Kadın Kolları Başkanı Hacer Bilgiç, Kaş Kent Konseyi Başkanı Avukat İsmail Gökçe, CHP eski Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, Eğitim – Sen üyesi öğretmenler, kadınlar katıldı.  Kaş Kadın Platformu Üyesi Çisem Çınar tarafından yapılan basın açıklamasında; İsyanımız büyük. Bir kadın daha erkek şiddetiyle aramızdan ayrıldı. Pınar Gültekin “Hayır” dediği için erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Pınar maalesef ilk değil, ama son olması için biz kadınlar dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin dört bir yanında sokakları dolduruyoruz. Çünkü erkek şiddetinin münferit olmadığını biliyoruz; çünkü kadın cinayetlerinin politik olduğunu biliyoruz.  Pandemi günlerinde ilk icraatlarından biri 6284 sayılı kanunu askıya almak olan iktidar, kadın cinayetlerinin sorumlusu failidir.  Pandemiyi fırsata çevirmeye çalışıp, infaz yasasıyla şiddet faillerini kadınların yanına gönderen iktidar, erkek şiddetinin sorumlusudur, failidir. Çocuk istismarına af getirmeye çalışan iktidar, çocuk istismarlarının sorumlusudur, failidir. İstanbul Sözleşmesi’nin hedef gösteren, uygulamayan, kaldırmaya çalışan iktidar yaşadığımız her türlü eril şiddetin sorumlusudur. İstanbul Sözleşmesi, kadınların korkmadan, güven içerisinde, şiddetten uzak ve ayrımcılığı uğramadan olanak sağlamaktadır. Bu sözleşmenin imzalanmasından sonra hazırlanan 6284 sayılı yasa, kadınların yaşamını güvence altına almaktadır. Bu yasa kesintisiz uygulanmalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayan, İstanbul Sözleşmesi’ni, 6284 sayılı yasayı uygulamayan, kadını koruyamayan, katillere iyi hal, haksız tahrik indirimi uygulayan, kadının nafaka hakkına göz diken, boşanmayı zorlaştıran siyasi iktidar, yandaşları ve kanun uygulayıcıları kadın cinayetlerinin otağıdır. Ayşe Paşalı, Özgecan Aslan, Emine Bulut, Ayşe Tuğba Aslan, Şule Çet. Onlar kadınların yaşam mücadelesinin sembolleri oldular. Korkmadan, susmadan diyoruz ki; kadına şiddete karşı politika geliştirin. Kadını şiddet failinin yanına geri göndermeyin. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya çalışmayın. Bugün Pınar Gültekin ve katledilen tüm kadınlar için buradayız. Bir kişinin daha eksilmesine tahamülümüz kalmadığı için buradayız.  İstanbul Sözleşmesi’nin uygulayın demek için buradayız” dedi.
   Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğünün Cumhuriyet Meydanında aldığı sıkı tedbirler sonucu herhangi bir olaya rastlanılmadı. Kadınlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
   
 
Editör: TE Bilisim