Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ankara’da bu yıl 2’ncisi  düzenlenen Fen Liseleri Bilim Kongresi’nde, Antalya’yı Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi temsil etti.  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje, kongrede tanıtıldı.
   Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlediği 2. Fen Liseleri Bilim Kongresi’nde, Antalya’yı hazırladıkları proje ile Kalkan Turan Erdoğan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri Eray Tuncer ve Alpekin Süzerer temsil etti.  İki öğrenci, Matematik öğretmeni Faruk Ekiz’in rehberliği’nde hazırladıkları “ Bilişim Teknolojileri Görüntü Sistemleri- Görüntü Sistemlerinin Okul Rehberlik Servisleri’nde Kullanılması Projesi” ile Antalya’yı temsil ettiler.
  Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdürü Ahmet Albayrak yaptığı konuşmada” Milli Eğitim Bakanlığı, önce  Türkiye’deki 727 Fen Lisesi’nden birer proje istedi. Antalya’daki 10 Fen Lisesi birer proje gönderdi. Bakanlıktaki bilim heyeti her ilden birer en özgün  proje seçti. 81 ilden seçilen en özgün birer proje, Ankara’daki Fen Liseleri Kongresi’nde sunum yaptı. İki öğrencimiz bu kongrede Antalya’yı onurla temsil ettiler. Birinci dönemde de öğrencilerimizim hazırladığı EBA Fatih Projesi (Eğitim Teknolojileri Projesi”, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilerek Türkiye’de  halk oyuna sunulan 10 projeden biri olmuştu. Bu anlamda öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Önümüzdeki yıllarda okul olarak hedefimiz, ulusal anlamdaki ve uluslararası anlamdaki bilimsel proje yarışmalarında başarı sağlamak. Dereceler almak” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim