Antalya’nın Kaş İlçesinde 1 Mayıs kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama programına CHP Kaş İlçe Teşkilatı, Kaş Eğitim- Sen, SES, Kaş Çevre Platformu, Kaş Kadınları, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Finike Temsilciliği, Tüm Emekliler Sendikası Finike Temsilciliği Üyeleri katıldılar.
 
Kutlama programı Kaş Yarımada Kavşağından başladı. Kortej Atatürk Bulvarından Emin Erdem Meydanı'ndaki miting alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yol boyunca kortejde yer alan guruplar 1 Mayıs ile ilgili sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Kaş Emniyet Müdürlüğü tarafından kortejin geçtiği yürüyüş güzergâhı boyunca ve Emin Erdem Meydanında geniş güvenlik tedbirleri alındı.
 
Emin Erdem Meydanı'nda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.
 
CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan Programda yaptığı konuşmasında ; “ 1 Mayıslar Emek ve Dayanışmanın yanında Özgürlük eşittir hak, hukuk, adalet taleplerinin dile getirildiği demokrasi bayramlarıdır. Peki, bu bayramı dolu dolu, sevinçle ve kaygısızca yaşıyor muyuz? Ne yazık ki, hayır! Ülkemizde emek diyince aklımıza ilk gelen sorunlar, say say bitmiyor. İşsizlik en can yakan en önemli başlık. Atanamayan öğretmenler, yüzde yirmi beşi aşan işsizlik, işsizliğin getirdiği sosyal sorunlar. Yoksulluk ve açlık sınırında yaşama tutunmaya çalışan insanlar, suç oranında artışlar. AKP iktidarının aldığı ekonomik kararlar, karanlık tünelden çıkışı değil, sanki işsizliği artırmayı ekonomiyi iyice belirsizliğe götürmeyi hedefliyor ” dedi.
 
Kaş Eğitim Sen Başkanı Önder Saraç ise yaptığı konuşmasında ; “ 1 Mayıs 1977 katliamının üzerinden tam 42 yıl geçti.Tam 42 yıl boyunca düzen 1 Mayıs’ı unutturmayı içini boşaltmayı başaramadı. Bundan sonrada başaramayacak. Devrimciler, emekçiler halkımız tüm baskılara rağmen,gözaltılara, tutuklamalara ve yürütülen fiili psikolojik savaşa karşı her defasında 1 Mayıs alanlarını doldurdular. Bu gün 1 Mayıs kazanıldıysa bu yıllardır sürdürülen kesintisiz ve kararlı mücadelenin sonucudur” dedi.
 
Meydandaki etkinlik Grup Promete Konseri ile sona erdi.
 
 
Editör: TE Bilisim