Kaş-Antalya Karayolu üzerinde Kaş’tan 8 kilometre uzaklıkta Kaş’ın Bayındır mahallesi yol ayırımı kavşağında tesis edilen Hatıra Ormanı Karayolları Antalya 13.Bölge Müdürlüğü tarafından Kaş’lı Çanakkale Kahramanı Çavuş Yusuf Ziya Erdil ve Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, Silah Arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş, Ankara Nallıhanlı Durmuş Çavuş Dostluk ve Barış Parkı olarak tescillendi.
 
9 Ocak 1917 tarihinde İngiltere’ye ait Ben My Chree isimli Uçak Gemisi Kaş’ta Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, silah arkadaşları Burdurlu Gazi Halil İbrahim Çavuş (Günaydın), Ankara Nallıhanlı Gazi Durmuş Çavuş (Savaşçı) tarafından batırılmıştı. Kaş’ın Bayındır yol ayrımı kavşağındaki Mevkiinde düzenlemesi yapılan Yüzbaşı Gazi Mustafa Ertuğrul (Aker) ve Silah Arkadaşları Hatıra Ormanına 2018 yılı Mart ayında yaklaşık 500 adet selvi, defne, zakkum, akasya, hattmi çiçeği ve çam olmak üzere muhtelif fidan dikimi yapıldı.
 
 
 Parkın yapımında önemli katkıları olan Akdeniz Gençlik ve Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) adına açıklamalarda bulunan Aksan Proje Koordinatörü Özer Satılmış Özgüç; “ Kaş Dostluk ve Barış Parkı Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından tescillendi. Başta Karayolları 13’üncü bölge müdürümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ” dedi.

 
Editör: TE Bilisim