Antalya’nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen ağaç dikim töreninde, fidanlar toprakla buluşturuldu. Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Kalkan Orman Bölge Şefliği sınırları içindeki Palamut Mahallesi’nde ağaç dikim töreni düzenlendi. Dikim alanına “Bugün diktiğin ağacın gölgesinde, gelecek kuşaklar serinler”, “ daha yeşil bir Türkiye için bir fidan da sen dik.” “Yol rehbersiz, dağ ormansız olmaz”, “Ormanlarımız bize atalarımızdan miras değil, torunlarımızın emanetidir” pankartları asıldı. Kaş’a bağlı Palamut, Kasaba, Uğrar, Dirgenler ve Karadağ mahallerindeki 120 hektar alana, toplam 180 bin kızılçam fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kalkan Orman Bölge Şefi Aydın Ersoy, Palamut Mahallesi Muhtarı Şaban Ardıç, Palamut, Çavdır ilk ve ortaokullarından, Çavdır Anadolu Lisesi ve Çavdır Ana Okulu’ndan 260 öğrenci, okul müdürleri, öğretmenler ve orman işçileri katıldı.

Ağaç dikim töreninde yapılan konuşmaların ardından ilk fidanı, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan dikti. Kaymakam Akhan, ikinci fidanı öğrencilere diktirdi. Ardından öğretmenler, öğrenciler ve orman çalışanları, alana yayılarak binlerce kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile beraber üç yıl önce dikilen fidanların bakımını yaptılar; çapalayarak otları temizlediler.

Ağaç dikim törenine katılan Anadolu Lisesi öğrencisi Kevser Tanç; bugün ülkemiz ve hepimiz için birer tane ağaç diktik. Çok mutluyuz. Çünkü yıllar sonra oksijen bizim sayemizde daha fazla olacak. En azından biraz katkımız oldu. Bunun için çok mutluyuz dedi.


Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan törende yaptığı konuşmada; Kaşımız gerçekten orman bakımından zengin bir ilçe. Yaklaşık yüzde altmışı ormanla kaplı. Bu da bizi gururlandırıyor. Açıkçası bu kadar orman sahasında, yeni fidan dikiliyor olması, sahaların daha da geliştirilmesi bizi gururlandırıyor. Ama buradaki en büyük pay vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin buradaki sahalara sahip çıkması.
Sizlerde inşallah üniversiteyi bitirdiğinizde, kendi doğup büyüdüğünüz memleketinize geldiğinizde, görmüş olduğunuz bu ormanlarda gururla bu ormanın oluşmasında, bu fidanların dikilmesinde benim de bir katkım var. Benim de bir payım var diye bakabileceksiniz. O yüzden bu dikim sahalarında herkes dikimine katkı sağladığı fidanı unutmasın. İnşallah yıllar sonra burada siz kendi evlatlarınıza bu ormanları, bu ağaçları göstererek onlarında gelip fidan dikmesine, ağaç sevgisine vesile olursunuz dedi.

Kalkan Orman Bölge Şefi Aydın Ersoy   ise yaptığı konuşmasında ;  Toplam 180 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. En büyük sahamız olan Palamut Köyü’ndeki bu sahada 80 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Doğası ile örnek olan Kaş İlçesi’nin yüzde 60’ı ormanlık alanla kaplıdır. Biz bu yeşile daha çok katkı sağladığımız için onurlu ve gururluyuz dedi.
Editör: TE Bilisim