Kaş’ta  izlenen 'Süper Ay', büyüklüğü ve parlaklığıyla güzel görüntüler oluşturdu. Dünya'ya en yakın konuma gelen Ay seyrine doyulmaz bir manzara oluştururken, Kaş İlçesi’nde  havanın açık olması Ay'ın net olarak izlenmesine neden oldu.

Gökyüzünde dün gece Süper Ay gecesiydi. Ay'ın Dünya'ya en yakın konuma geldiği anda meydana gelen ve 'Süper Ay' olarak adlandırılan doğa olayı, Dünya'dan gözlemlendi. NASA, sadece 2016'nın değil aynı zamanda 21. Yüzyılın da en yakın dolunayı olan Ay'ın 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceğini açıkladı.

Dünya çapında binlerce fotoğrafçı bu anı fotoğraflamak için objektiflerini gökyüzüne çevirdi. Kaş İlçesi’nde havanın açık olması Ay'ın net olarak izlenmesine neden oldu. 'Süper Ay',  Kaş İlçesi'nde net gözlemlendi.

 SÜPER AY NEDİR?

Süper Ay, Dünya'nın tek doğal uydusu olan Ay'ın yerberi konumunda görülmesi olayıdır. Süper Ay sırasında Ay, normalden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünür. Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Süper Ay'ın oluşmasının sebebini, Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesinin tam bir yuvarlak olmaması olarak açıklar. Ay, yerberi konumunda Dünya'dan 363 bin 300 kilometre uzaklıkta yer alırken bu durum yeröte konumunda 405 bin 500 kilometredir. Ay'ın Dünya'ya olan uzaklığı genellikle 382 bin 900 kilometre civarıdır ve yıl içerisinde değişkenlik gösterir. Bu değişkenlik Süper Ay fenomenini meydana getirir.
 
Editör: TE Bilisim