KAŞLI VATANDAŞLARDAN İFTAR SEVİNCİ
Antalya’nın Kaş İlçesinde Ramazan Ayı nedeniyle geleneksel olarak her yıl gerçekleşen ve 2 yıldır Pandemi salgın hastalık nedeniyle yapılamayan iftar programları ramazan ayıyla birlikte tekrar yapılmaya başladı. Oruç tutan vatandaşlar Kaş Belediyesi, Kaş İlçe Müftülüğü, hayırsever işadamları ve vatandaşlar tarafından düzenlenen iftar yemekleri ile toplu iftar yapıyorlar. İftar programı Ramazan ayı boyunca devam edecek.
İLK İFTAR YEMEĞİ VEREN KAŞ BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN  İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
İftar yemeği Kaş Merkez Camii Bahçesi’nde gerçekleştiriliyor. Son olarak Kaş İlçe Müftülüğü ve Kaş Belediyesi’nin organize ettiği iftar yemeği programında ilk iftar yemeğini Kaş Belediyesi tarafından vatandaşlara verildi. Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Müftülük Personeli ve vatandaşlar ile birlikte iftar yaptılar. İftar yemeğine katılan vatandaşlar camiinin bahçesinde açık alanda, bir Kaş akşamında huzur içerisinde birlikte aile ortamında iftarlarını yapmanın mutluluğunu yaşadılar. İlk iftar yemeğini veren Kaş Belediyesi vatandaşların iftar sevincine ortak oldu.
  İftar programında Kuranı Kerim okundu ve Kaş Müftülüğü Din Görevlisi hoca tarafından tarafından yemek duası yapıldı.
KAŞ MERKEZ CAMİSİNDE RAMAZAN AYI BOYUNCA HAYIRSEVERLER TARAFINDAN İFTAR PROGRAMI KAPSAMINDA İFTAR YEMEKLERİ VERİLECEK
Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü iftar yemeğinde yaptığı konuşmada” 2 yıl aradan sonra camübarek Ramazan Ayında camilerimizde teravi namazlarının cemaatla kılınması, açık alanlarda toplu iftar yemekleri verilmesini özledik. Ramazanı tam anlamıyla topluca birlik ve beraberlik içersinde yaşamayı özledik. Ramazanın ilk iftar yemeğini Kaş Belediyesi tarafından verildi. Ramazan boyunca Kaş Merkez Camii bahçesinde vatandaşlara verilecek olan iftar yemeklerinşi duyarlı hayırsever vatandaşlarımızda bize müracaat ederek verebilirler. Şimdiden iftar vemeği verecek duyarlı hayırsever vatandaşlarımıza belediye başkanımız adına teşekkür ederim”dedi.
KAŞ CAMİLERİNDE TERAVİ NAMAZI SEVİNCİ
Kaş İlçe merkez ve mahallerindeki camilerde mübarek Ramazan Ayı nedeniyle akşam yatsı namazı ardından din görevlisi hoca önderliğinde cemaatla birlikte 20 rekat teravi namazı kılınıyor. Pandemi salgın hastalık nedeniyle 2 yıldır camilerde kılınamayan teravi namazları 2 yıl aradan sonra tekrar cemaatle kılınmaya başlandı. Camilerde tekrar topluca teravi namazı kılnmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.
KAŞ MÜFTÜSÜ TUEGUT TOPALOĞLU’NDAN RAMAZAN MESAJI
Kaş İlçe Müftüsü Turgut Toplağlu mübarek Ramazan Ayı nedeniyle mesaj yayımladı. 
Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu Ramazan Ayının başlaması dolayısı ile yaptığı açıklamada ” Sevgili Kaş'lılar İnşallah on bir ayın incisi olan Ramazan'a kavuştuk. Oruç, Kur'an, ibadet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan'ın gölgesinin üzerimize düştüğü müstesna bu günlerde gönüllerimiz adeta bir çağlayan gibi coşmakta, evlerimizde ise heyecanı yaşanmaktadır. Sevdiklerimizle, eşimizle, dostlarımızla iftar sofralarımızın başında oturup ezan sedalarının o manevi zevkini özledik. Gecelerimizi sahurla şenlendirmeyi, Camiilerimizde kadın-erkek, çoluk - çocuk, genç -yaşlı, teravih namazlarımızı kılarak doldurmayı, günlerimizi de Kur'an'ın tilavetiyle mukabeleler okuyarak nurlandırmayı özledik. Mü’min olarak kendimizi Ramazan ayının ruhuna teslim etmemiz gerekiyor.  Hep birlikte birbirimize güzellik, sevinç ve hoşgörü taşımamız gerekiyor bu ayda. Şüphesiz ki Ramazan "kutlu bir misafir" olarak geldi ve Allah katından sayısız nimetler getirdi. Bizlere rahmet ve mağfiret getirdi. Kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa etmeye geldi ramazan. ‘’ Yorgun düşen gönüllerimizin Ramazana ve O'nun manevi iklimine çok ihtiyacı var. Her zamankinden çok daha muhtaç olduğumuz bir zamanda ramazan geldi, safalar getirdi’’ İslam her mesajında barışa dikkat çekerek Mü’minlerin ancak kardeş olduğunu bizlere bildirir. Bu yönüyle de Kur’an ayı olan Ramazan bizlere bir çağrıdır. Ramazan bizi barış yurduna davet etmek için gelir. Ramazan bizi iyilerden kılmaya, bize iyilik getirmeye, iyiliği yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir. Bu Ramazan her mü’mine bir milad olsun. Kur’ani hükümlere ve Hz. Peygamberin sünnetine dayalı bir hayat tarzını kazanmamıza, Kur’anın ruhunu, kendi ruhumuza nakşetmemize, Cenab-ı Hakkın bizden istediği ölçülerde yaşamamıza vesile olsun. Ramazanın Kaş'lı vatandaşlarımıza, milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine huzur ve barış getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Vatandaşlarımızı mukabele ve namazlara, ramazan ayı vesilesiyle kurtuluşa davet ediyorum. Ramazan-ı Şerifimiz Mübarek Olsun”dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim