Kaş’ta 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Saygıyla Anıldı 
Antalya’nın Kaş ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy düzenlenen törenle anıldı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma proğramı dolayısı ile Kaş Merkez İlk-Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Garnizon Komutanı Serdar Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Kaçar, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Ceylan, Kaş Merkez İlk-Ortaokulu Müdürü Yusuf Alagöz, resmi daire amirleri, müdürleri, Türk Silahlı Kuvvetleri adına komutanlar, oda başkanları, sivil toplum örgütü başkanları, temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğrenci velileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.
Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaş Merkez İlk-Ortaokulu Müdürü Yusuf Alagöz tarafından yapıldı. Okul Müdürü Alagöz yaptığı konuşmada” Milletimizin, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içersinde, tarihte eşine az rastlanır şekilde, büyük bir zaferle taçlandırdığı İstiklal Savaşının destanını, muhteşem cümlelerle anlatan İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir.İstiklal Marşı; milletimizin yurt ve bayrak sevgisini, onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, inanç ve azmin zaferi olan dizelerdir. Bu destansı eser aynı zamanda tarihten silinmek istenen bir milletin, sahip olduğu değerlerine inanarak, verdiği İstiklal Savaşındaki bağımsızlık mücadelesini, tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan, tarihi bir belge niteliğindedir. İşe bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımızı yazan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden Çanakkale ve İstiklal Savaşımızın tüm kahraman şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet, şükran ve minnetle yad ediyoruz. Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde saygıyla selamlıyorum”dedi.
 Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Ana Sınıfı Öğrencileri ise İstiklal Marşını okudular. Slayt gösterisinin ardından, Öğrenciler ve öğretmenler tarafından Oratoryo, müzik dinletisi sunuldu.
Daha sonra İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla İlçe genelinde okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri düzenlenen törenle verildi. Kompozisyon dalında Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğrencisi Ceren Keskin birinci, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Gülse Say ikinci yine İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Aysun Şen üçüncü oldu. Şiir Dalında Kasaba Şehit Yusuf Polatkan Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Kübra Saydamoğlu birinci, Ova Ortaokulu öğrencisi Aslı Acar ikinci, Kalkan Ortaokulu öğrencisi Hanife Seda Kocaer üçüncü, Resim Dalında ise Kaş Atatürk İlkokulu öğrencisi Doruk Bakırcı, Ova İlkokulu öğrencisi Fatma Betül Atçı ikinci, Şehit Ömer Halis Demir İlkokulu öğrencisi Yusuf Futal üçüncü oldu. Birincilere ödülleri Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, ikincilere Garnizon Komutanı Serdar Yıldırım, üçüncülere ise Kaş Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ceylan tarafından öğrencilere verildi. Tören ödül töreniyle sona erdi.

 
 
 
Editör: TE Bilisim