KAŞ’TA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
KAŞ MAHALLELERİNDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PROĞRAMLAR YAPILDI
Antalyanın Kaş ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 'Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi.
Antalyanın Kaş ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 'Milli Birlik Yürüyüşü' düzenlendi. Otogar kavşağında akşam saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, tedbir amacıyla kalabalığın yer aldığı güzergaha giden yollara araç girişini kapattı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alanda toplandı.Meydandaki etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Bilgehan Bayar, 15 Temmuz gecesi Türk halkının cesareti, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet olmanın şuuruyla birleştiğini söyledi.
Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da tarihinin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Bayar, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin milli iradesine karşı büyük bir darbe girişimi planlanmıştır. Türk milleti iki yıl önce bugün ülkesine ve milli iradesine kararlı şekilde sahip çıkmış, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim milletimizin kahramanca savunmasıyla engellenerek yeni bir destan daha yazılmış, 15 Temmuz ülke tarihinde milletimizin şanlı bir zaferi olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Bu ülkenin inançlı vatanseverleri 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları meydanları darbecilere bırakmamış, ülkesine ve milli iradesine Çanakkale’de milli mücadelede olduğu gibi sahip çıkmış ve kararlı şekilde bu ülkeyi bölmek isteyenlere Türk milletinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha göstermiştir.” dedi.
Bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığını tüm dünyanın o gece bir kez daha gördüğünü ve şahitlik ettiğini vurgulayan Bayar, “Bu kutsal vatan toprakları için gözünü bile kırpmadan canını feda eden 15 yaşındaki Urfalı Halil İbrahim ile darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir, diğer demokrasi şehitlerimiz ve gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan olarak kalır, bir kere daha nasıl vatan olarak sahip çıkılır, onu en güzel şahitliğiyle tüm dünyaya göstermiştir. Türk milleti bu kahramanlıkları asla unutmayacak, unutturmayacak ve daima yaşatacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla minnetle anıyorum.” diye konuştu.
 KAŞ MAHALLELERİNDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN PROĞRAMLAR YAPILDI
 15 Temmuz Şehitleri anma günü dolayısıyla Kaş’ın Sütleğen Mahallesi’nde Sütleğen Merkez Camii avlusunda Yuvacık, Beldibi, Şemsi, Çimbir, Arma,  Kumcağız ve Sinekçi Mahallerinin  Camiilerinde Yaz Kur an Kursuna devam eden öğrenciler ve Din görevlilerinin Katılımıyla program yapıldı.  Sala dinletisiyle başlayan program, Sütleğen Merkez Camii öğrencilerinden Nurullah Kocabaş ın Kur an tilavet,  din görevlilerinin ve öğrencilerden salavat ve tekbir,  Yuvacık camii öğrencilerinden bayrak şiiri, arma camii öğrencilerinden İstiklal marşı,  Sinekçi Cami öğrencilerinden 15 Temmuz marşı,  Sinekçi Cami imam Hatibi Kadir Çatalkaya nın Din istismarına karşı sahih dini bilginin önemi konulu konuşması ve Belini cami öğrencilerinden Ahmet Göktaş ın Dua adıyla icra edilen programın Sunuculuğunu Sütleğen merkez cami imam hatibi Seyfül islam hoca yaptı program esnasında ve sonrasında öğrencilere meyve suyu ve kek ikram edildi ayrıca öğrencilere birer bayrak hediye edildi en sonunda öğrencilerimize topluca dondurma ikramında bulunuldu.
KAŞ SYDV MÜDÜRÜ YILDIRIM: 15 TEMMUZ DESTANI’NI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Antalya’nın Kaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ayhan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
SYDV Müdürü Ayhan Yıldırım mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde yüce Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, “Üzerlerine askeri üniforma giymiş alçak bir ihanet şebekesinin unsurları tarafından milli orduya ait silahlarla 248 vatandaşımız şehit edilmiş, 2 bin 196 vatandaşımız yaralanmış, gazi meclis bombalanmış, halkın iradesi ile seçilmiş parlamenter rejim askıya alınarak yerine bir dikta yönetimi tesis edilmeye kalkışılarak,işgale zemin hazırlanılmıştır.  Bu hain kalkışmanın baş aktörünün FETÖ/PDY olduğu aşikardır.” dedi.
Bu alçak yapının, yıllar içinde yetiştirerek devlet erkine yerleştirdiği örgüt üyeleri vasıtasıyla kanla imanla kurulan,Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bütünlüğünü yok etmek ve yerine din kisvesi altında bir devlet inşa etmeyi amaçladığını belirten Yıldırım, devamında şu ifadelere yer verdi: “Yabancı ülke istihbarat örgütlerinin maşası olan bu yapının vatan, millet, devlet, bayrak  gibi bir derdi yoktur. Dinimize ait kutsal kavramlar, bu yapı için sadece amaca ulaşmak için kullanılan bir araç ve büyük kitleleri istismar etmek için başvurulan yoldur. Ne ülkemizin toprak bütünlüğü, ne de devletimizin bekası bu alçak yapının değer verdiği kavramlar değildir. Bunun içindir ki, bu alçaklar tarihte eşi benzeri görülmeyen bir ihanete kalkışmış, milletin namuslarını emanet ettiği milli orduya ait silahları vatandaşlarımıza karşı hayasızca kullanmıştır. Ancak bu alçaklar aziz Türk Milletinin, canına kast eden düşmanlara karşı tarihte pek çok kez canı pahasına yaptığı cesur direnişi göz ardı etmiş ve milletimizin bu hain kalkışmaya karşı da canı pahasına direneceğini düşünememiştir. Nitekim bu kez de  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti  üzerine, O’nun önderliğinde  Yüce Türk Milletimiz tanklara, uçaklara, her türlü ağır silaha karşı göğsünü siper etmiş ve hayasızca süren bu akını da tarihte pek çok kez durdurduğu gibi, bir kez daha durdurmayı başarmıştır.Cumhurbaşkanım emretti: “Sokağa çıkın”Cesaret devini göğsüne takın,
Şu koşan nineye, dedeye bakın, Çocuklar rahat olun, Temmuz bizim. Bu şanlı destanı kanları ile yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun bir hayat diliyorum. Bu düşünceler ve kararlılıkla bir kere daha yüksek sesle ifade etmek isteriz ki; ‘15 Temmuz Destanı’nı unutmayacağız, unutturmayacağız.’ Destanın şanlı oğlu Oğuz bizim, Çaldıranı toz eden Yavuz bizim, Yürüdük tankların tam üzerine, Çocuklar rahat olun, Temmuz bizim
Ülkemizdeki mevcut demokratik devlet sistemini kesintiye uğratmayı amaçlayan ve halkın iradesini yok sayan kalkışmalara geçit vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bunlara karşı daima tek yürek olarak direneceğiz. Şanlı bayrak elde gider hainin üstüne,
Ya kuzgun leşe der, ya devlet başa, Millet bir oldukça yok telaşa, Çocuklar rahat olun Temmuz bizim, bu vatan bizim.”
 
 
Editör: TE Bilisim