Antalya’nın Kaş İlçesinde Ramazan Ayı nedeniyle geleneksel olarak her yıl gerçekleşen iftar programları devam ediyor. Oruç tutan vatandaşlar Kaş Belediyesi, Kaş İlçe Müftülüğü, hayırsever işadamları ve vatandaşlar tarafından düzenlenen iftar yemekleri ile toplu iftar yapıyorlar. İftar programı Ramazan ayı boyunca devam edecek.

KAŞLI VATANDAŞLARDAN İFTAR SEVİNCİ

     İftar yemeği Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camii Bahçesi’nde gerçekleştiriliyor. Son olarak Kaş İlçe Müftülüğü ve Kaş Belediyesi’nin organize ettiği iftar yemeği programında Kaş Müftüsü Ahmet Bayer, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Müftülük Personeli vatandaşlar ile birlikte iftar yaptılar. İftar yemeğine katılan vatandaşlar açık alanda, deniz kenarında ve serin bir Kaş akşamında huzur içerisinde birlikte aile ortamında iftarlarını yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

     İftar programında Kurbanı Kerim okundu ve Kaş Müftüsü Ahmet Bayer tarafından yemek duası yapıldı.

KAŞ MERKEZ SÜLEYMAN ÇAVUŞ CAMİSİNDE RAMAZAN AYI BOYUNCA İFTAR PROGRAMI DÜZENLENECEK

    Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer Ramazan Ayının başlaması dolayısı ile  yaptığı  açıklamada ” Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her Ramazan ayında İslam’ın hayat veren ilkelerinden birini gündeme taşıdıklarını belirterek, bu yıl da yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın kilit kavramlarından biri olan “infak” temasını gündeme taşıyoruz. Ramazan ve İnfak” birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacak. “İnfak Kalpleri Birleştirir” sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı olarak “Kardeşlerini Unutma! Beklenen Sensin” çağrısıyla sınırları aşan bir iyilik daveti yaptıklarını dile getirerek, özellikle bu yıl “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” sloganıyla, bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği eşsiz bir yardım sistemi olan zekât ibadetini gündem yapıyoruz. Ramazan bir bağışlanma mevsimidir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde; “Bir kimse, inanarak ve sevabını sadece Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur. Bütün ibadetlerin en temel amaçlarından ve hikmetlerinden biri de, insanları ahlaklı, duyarlı, sorumlu bireyler yapmak ve bu güzellikleri toplumsal hayatın merkezi haline getirmektir.

Oruç ibadetinde de asıl amaç; kalbin, aklın, duyuların oruçla bütünleşmesi ve kulun ibadet bilinci, dua ve güzel ahlak ile Rabbiyle buluşmasıdır. Eğer hakkıyla idrak ve ihya eder, hikmet, nimet ve güzelliklerini iyi değerlendirirsek Ramazan ayı, hayatı bir okula, bütün yeryüzünü bir mabede, dünyayı cennetten bir huzura dönüştürecektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kaş Belediyemiz ile birlikte Merkez Süleyman Çavuş Camii bahçesinde İftar verildiğini belirterek, Ramazan atmosferinin neşe ve coşkusunun en fazla yaşandığı yerin, iftar sofraları olduğunu dile getirerek, bu huzuru ve güzelliği bütün boyutlarıyla yaşamak için iftar sofralarımız garip, yoksul, muhtaç, akraba, dost ve komşularımızla buluşma sofralarımız olsun. İftar sofraları, işvereni çalışanıyla, amiri memuruyla, evladı anne-babasıyla, zengini fakir ile iman, kulluk ve kardeşlik düzleminde buluştursun. İsraf ve gösterişten uzak durulmasına işaret ederek,  Gereksiz şatafat, gösteriş ve israf ile sofralarımızın bereketine ve güzelliğine gölge düşürmeyelim uyarısında bulunmak istiyorum.

Özellikle Ramazan ayında insanların daha fazla yardım yaptığını ifade ederek, yardımları, infak adabına, ihsan ahlakına uygun olarak, incitmeden, gösterişe asla kapılmadan yapalım. Kibir ve gösterişin karıştığı yardımların Rabbimiz katında hiçbir değeri ve karşılığı yoktur. Kaba ve incitici şekilde yapılan iyilikler, mümin nezaketine ve zarafetine asla yakışmaz. Türkiye’nin yıllardır muhacir, mülteci kardeşlerine ensar olduğunu belirterek, Ramazanda ensar olma özelliğimizi arttıralım. Ülkemize sığınan hiçbir kardeşimiz, misafirimiz, muhacirimiz kendini gurbette hissetmesin, garip kalmasın, mahzun olmasın.” Dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim