Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Bölge Trafik Amirliği ekipleri “ Trafikte Seçici Göz  Projesi” uygulamasını başlattı. Proje ile, kazaların ve kural ihlallerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
    Kaş Bölge Trafik Amirliği ekipleri, “Seçici Göz Projesi’ni” ilk olarak, Kaş’a bağlı dünya ünlü turizm merkezi Kalkan’da start verdi. Uygulamaya, Kaş Bölge Trafik Amiri Yavuz Kaya bizzat eşlik etti. Uygulama ile bir sivil trafik polisi, bir noktada konuşlanıyor.  Sivil memur, yoldan geçen sürücülerden kırmızı  ışık ihlali ve  hatalı solama yapan,  araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürücüler tesbit edilerek, yoldaki çevirme yapan trafik ekibine bildirdi. Çevirme yapan ekipte, hata yapan sürücüleri durdurarak cezai işlem uyguladı.
  Uygulama ile ilgili olarak Kaş Bölge Trafik Denetleme Amiri Yavuz Kaya yaptığı konuşmada”Kaş Bölge Trafik Amirliği olarak Antalya – Muğla sınırındaki Eşen Çayı Köprüsü’nden Demre’deki Şahin Tepesi’ne kadar sorumluluk bölgemizde, Seçici Göz Projesi’ni uygulamaya başladık. Tek amacımız, başlayan turizm sezonunda ve diğer zamanlarda vatandaşlarımızın güven içinde yolculuk yapmasını sağlamak. Kazaların önüne geçerek, can ve mal güvenliğini güvence altına almak. Bunun dışında 24 saat aralıksız yol kontrolü ve hız kontrolü uygulamasını yapıyoruz. Seçici Göz Projesi uygulamasından vatandaşlarımız da memnun”dedi.
 
  
 
 
Editör: TE Bilisim