Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi tarafından TUBİTAK – 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Sergi Salonu’nda düzenlenen TUBİTAK – 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Başyardımcısı Tuğba Bozkır, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Fuarın açılış kurdelasını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan öğrencilerle birlikte kesti. Öğretmen Kenan Karadeniz kordinasyonunda hazırlanan fuarda, 40 öğrencinin 20 bilimsel projesi yer alıyor. Birbirinden ilginç projeler içinde “Ben Akdenizliyim, Yürüyen Yaya Geçidi,  Karanlıkta Okunan Kitap, Sensörlü Voleybol Filesi” gibi projeler dikkat çekti. Fuar, üç gün açık kalacak. Çevre okullar tarafından gezilebilecek.

  TUBİTAK- 4006 Bilim Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yaptığı konuşmada”Öğrencilerimiz karşılaştıkları sorunlarının çözümünde, bilimin ışığında çalışmalar yaparak insan yaşamında farkındalıklar yaratıyor. Bu çalışmalarla öğrencilerimiz araştırmaya, araştırma yoluyla öğrenmeye yöneliyorlar. Bu fuar, bir Anadolu Ereni’nin söylediği gibi şunu gösteriyor. “İlimden gitmeyen yolun sonu karanlıktır.”  Gelecek bilimde ve bilimsel araştırmalardadır. Buradaki projeleri tüm okullarımızda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz görmeli ve incelemeli” dedi.
   
 
 
 
Editör: TE Bilisim