Antalya’nın Kaş İlçesinde Kaş Kaymakamlığı tarafından geleneksel olarak her yıl 15 Nisan- 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri düzenlenen törenler ile başladı
 
Kaş’taki, Turizm Haftası kutlamaları Atatürk Bulvarından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na Çelenklerin sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmaları yapıldı.
 
Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tezcan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Chp İlçe Başkanı Cemil Kolak,Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kaşta Yerleşik Yaşayan Yabancılar, Turistler ve Vatandaşlar katıldılar.
 
 
 Törenin açılış konuşmasını Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptı. Ulutaş konuşmasında ; “ Kaş dünyanın en önemli turizm merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Kaş’ta Turizm faaliyetlerimizi çeşitlendiriyoruz. Plajlarımız başta olmak üzere, doğa turizmi ve alternatif birçok aktiviteyi misafirlerimize sunuyoruz. Yeni plaj alanları oluşturacağız. Turizm sektörüne desteklerimiz artarak devam edecek. Turizm altyapısı için yapılması gereken ne varsa yerine getireceğiz. Turizm işletmelerimiz çok iyi bir sezona hazırlanıyorlar. Rezervasyonlarımız çok iyi durumda. Kaş’a gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.
 
Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan’da açılışta yaptığı konuşmasında ; “ Kaş’ta Turizm sezonunun başlaması değil, hiç bitmemesi için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Sektör için ve Kaş’a gelecek misafirler için güzel bir turizm sezonu diliyorum “ dedi.
 
Konuşmaların ardından Tören Atatürk İlkokulu-Ortaokulu, Halk Eğitimi Merkezi ve Likyalı Yörükler Patara Halk Oyunları ekiplerinin sunduğu halk oyunları gösterileri ile devam etti.
 
Daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yöresel El sanatları sergileri gezildi. Ardından Destina 2 isimli tekne turizm sezonunun ilk teknesi olarak denize indirildi.

Turizm haftasının ilk gün kutlamaları yöresel yemek olan “Keşkek” dövülmesi ve Katılımcılara keşkek ikramı ile Yöresel Mahalli sanatçılar tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Müzik Dinletisi ile sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim