Kaş İlçesi'nde bu yıl 20'nci düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yemek Yarışması yapıldı.

    Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bu yıl 20.’si düzenlenen Likya - Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Yemek Yarışması yapıldı.

   Kaş Yemek Yarışması, ana yemek, soğuk mezeler ve tatlılar olmak üzere üç dalda düzenlendi. Yarışmaya, ana yemeklerde 13, soğuk mezelerde 10, tatlılarda 9 yarışmacı katıldı. Yarışmaya katılan yemek, soğuk meze ve tatlıları, Ali Aksoy, Mehmet Erdem, Ahmet Köse, Musa Gümüş ve Halil Geceli’den oluşan beş kişilik juri değerlendirdi. Yarışmada jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, ana yemeklerde Şükran Davuloğlu, soğuk mezede Duygu Gümüş ve tatlılarda Serpil Demirci birinci oldu. Yapılan değerlendirmenin sona ermesi ile, yarışmayı izleyen vatandaşlar, yemekleri, soğuk mezeleri ve tatlıları afiyetle yedi. Yarışmalarda birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altın ödül olarak verildi. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere altınlarını, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi. Juri üyelerine de birer buket çiçek verildi.

   Yarışma ile ilgili olarak juri üyesi Mehmet Erdem yaptığı konuşmada”Kaşımızda düzenlenen bu yemek yarışması, özellikle yöresel yemeklerimizi yaşatmak adına, geleceğimiz adına çok güzel bir organizasyon” dedi.

   Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer  ise yaptığı konuşmada” Likya – Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri içerisinde düzenlenen yemek yarışlarımızda, yöresel tadı, yemek zevkini, geçmişten gelen kültürümüzü yaşatmak maksadıyla, her yıl biz yöresel yemek yarışmalarını yapıyoruz. Bu yıl yine devam ediyoruz. Yiyenlere afiyet olsun, geleneğimize devam” diye konuştu




Editör: TE Bilisim