Antalya’nın Kaş İlçesinde ve bölgede geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına ve su baskınlarından dolayı zarar gören seralarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Son olarak Kaş’ın Ova Mahallesi Göl mevki’inde 270 dekar alanda zarar gören seralarda incelemelerde bulunuldu.
 
  Aşırı yağış ve su taşkınlarından zarar gören seralar da yapılan inceleme ve hasar tespit çalışmalarına Kaş Kaymakam Vekili Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkan Yardımcısı Lütfi Öztürk,  Ak Parti Kaş Belediye Başkan Adayı Mutlu Ulutaş, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş, Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri  katıldılar. Bölgedeki çiftçiler ile görüşen yetkililer, üreticilerin zararlarının karşılanması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ettiler.
 
 
   Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer bölgede yaptıkları inceleme sonucunda Göl Mevki’inde halen taşkın riskinin bulunduğunu ifade ederek ; “ Bu bölgenin acilen ıslah edilmesi gerekiyor. Ova Göl Mevkisi'nde geniş keşif ve inceleme yapılarak, su tahliyesi ve baskınlarının önlenmesi için kalıcı çözüm bulunmalıdır. Ova, Gelemiş, Kemeraltı, Patara kavşağında kanallar suyu yeterli çekmemektedir. Su kanallarının daha genişletilip derinleştirilerek, tahliye suyunun çabuklaştırılması, kanal üzerindeki geçici boruların ve daraltılmış geçiş köprülerinin kaldırılarak daha düzgün hale getirilmesi gerekmektedir. Yeni bir yağış olması halinde yeniden vatandaşımız zarar görebilir. 270 dekar alanda domates üretilen seralarımızda zarar var.Tarsim sigortası olan çiftçilerimiz zararlarını tespit ettiriyor, sigortası olmayan çiftçilerimize ise devletimiz destek sağlayacak. Evleri zarar gören vatandaşlarımıza ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardım sağlıyor. Çiftçilerimiz bize her konuda yardım taleplerini iletiyorlar.” Dedi.

 
Editör: TE Bilisim