KAŞLILARDAN KAN TOPLAMA KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
 Antalya'nın Kaş ilçesinde 4 gün süren kan bağış kampanyasında 436 ünite kan toplandı.
Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Kan Merkezi’ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde dört gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya 2 gün Kaş İlçe merkez’de, bir gün Kalkan, bir günde Kınık Mahallesi’nde yapıldı. Kaşlılar Kızılay’ın 4 gün süren kan toplama kampanyasına yoğun ilgi gösterdiler.

Antalya Kızılay Kan Merkezi, Dr. Özkan Çobanoğlu başkanlığında 7 kişilik ekip ve kan bağışı otobüsü ile Kaş’a geldi. İlk gün Kaş Yat Limanı’nda birinci gün 85 ünite, ikinci gün 71  ünite olmak üzere toplam 156 ünite kan toplandı. Üçüncü gün Kalkan Mahallesi’nde 126  ünite,  dördüncü gün  Kınık Mahallesi’nde  154   ünite kan bağışı toplandı. Kızılay Kan Merkezi görevlileri, dört günde Kaş ve çevresinden toplam 436 ünite kan bağışı toplandı.

Kaş’ta dört gün süren kan bağışı kampanyası ile ilgili olarak Antalya Kızılay Kan Merkezi Özkan Çobanoğlu yaptığı açıklamada”Kaşlılar kan bağışı konusunda gerçekten çok duyarlı. Olumsuz hava koşullarına rağmen dört günde toplanan 436 ünite kan bağışı, bunun en güzel kanıtı.  Ayrıca Kınık Mahallesi’ne özel bir teşekkür etmek istiyoruz. Her defasında rekor kan bağışı topluyoruz. Çok soğuk ve yağmurlu bir havaya rağmen yine 154 ünite kan bağışı yaptılar.  Bir ünite kan bugün vereceğiniz bir ünite kan, bir gün size veya bir yakınınıza bir can olarak geri dönebilir. Binlerce insan ülkemizde ve dünyada zaman zaman bir ünite kan bulunamadığı için yaşamını kaybediyor. Bu nedenle, kan bağışı konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. Kan ver, sağlıklı ol, bir yaşam kurtar. 18- 65 yaş arasındaki kadınlar dört ayda bir kez, erkekler üç ayda bir kez kan bağışında bulunabilir. Ben bu yaş kurallarına uyan ve sağlıklı olan tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya çağırıyorum”dedi.
 
Editör: TE Bilisim