Kaş ilçesinde bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat  Festivali festival kortej yürüyüşüyle başladı. 3 gün süren Kaş Likya Festivali yapılan kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra 1 Temmuz Pazar günü Uluslararası Meis- Kaş Yüzme Yarışları ve Kabotaj Bayramı etkinlikleriyle sona erdi.
   Antalya’nın Kaş İlçesinde 21’nci Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin ilk etkinliği kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen sokak gösterileri oldu. Ardından Kaş ilçesi’nin girişinde Migros Kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar Mehteran takımı eşliğinde festival  kortej yürüyüşü yapıldı.  Korteje AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş  ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran takımı eşliğindeki yürüyüşe ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Açılış töreni etkinlikleri kapsamında halk oyunları gösterileri yapıldı, resim ve fotoğraf, el sanatları ve köy ürünleri sergileri açıldı. 
'TÜRKİYE YUNANİSTAN DOSTLUĞU İÇİN BARIŞ KULAÇLARI ATILMAKTADIR'
Açılışta konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, festivalin ilçenin uluslararası tanıtımını yapmak ve Türk turizmindeki payını yukarı çekmek amacıyla düzenlendiğini söyledi. Festivalin Kaş'ın turizm potansiyeline değer kazandırdığını vurgulayan Kocaer, etkinliklerde pazar günü yüzme yarışı yapılacağından bahsetti. Meis'ten başlayacak yarışla yüzücülerin 7,5 kilometrelik parkuru geçerek Kaş'a geleceğini aktaran Kocaer, "Bu yarışmanın amacı Türkiye-Yunanistan dostluğu ve Kaş-Meis dostluğu için barış kulaçları atmaktır" dedi. 
'OY VEREN, VERMEYEN HERKESİN KAZANDIĞI SEÇİM'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Kaş'ın turizm markasının güçlenmesi açısından yapılacak Batı Antalya Havalimanı'nın ilçenin çevresine değer kazandıracağını söyledi. Kaş'a 200 milyon lira yatırım yapıldığına değinen Türel, ilçeye yapılması düşünülen projelerden de bahsetti. 24 Haziran'daki seçimde Kaş'ta AK Parti'nin birinci sırada yer aldığına dikkati çeken Türel, oy veren vermeyen herkesin kazandığı bir seçim yaşandığını dile getirdi. 
AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ATAY USLU:BATI ANTALYA HAVALİMANI YAPILACAK 2022’DE  HAVAALANINDAN TURİSTLER  KAŞ’A İNECEK
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ; “ Kaş Likya’nın başkenti.Likya festivali Kaş’a çok yakışıyor. Festivalimiz Kaşlı esnafımıza,çiftçimize bereket getirsin.Türkiye’nin en güzel butik ve dalış turizmi Kaş’ta yapılıyor. Asla bu bölgeye kitle turizminin gelmesine izin vermeyeceğiz. Havaalanı projesi Kaş’a zarar vermeyecek bir bölgede yapılacak.2022’de bitecek olan havalimanına uçaklardan turistler inecek.  Kaş’a ve bölgeye hareket getirecek.   Butik turizmin geliştirilmesi için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar da yaptığı konuşmasında ; “ Kaş Akdeniz sahillerinin incisi. Sahili ayrı bir güzel, dağları ve yaylaları ayrı bir güzel. Herkes Kaş’ı çok iyi biliyor. Ayrıca herkes kendi sektörünün işini yapmalı. Tüm gelen turistlere en güzel şekilde hizmet sunalım ”dedi
Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat  Festivaline yoğun katılımın olduğu tören yerli ve yabancı turistler ve Kaş halkı tarafından  ilgi ile izlendi.  Kaş halk oyunları ekibi ve Likyalı Yörükler Patara Halk Oyunları ekibi  yaptıkları folklör gösterisi festivali izlemeye gelen başta protokol olmak üzere seyirciler  tarafından dakikalarca alkışlandı. Sergi açılışları kapsamında Kaş Belediyesi Sanat Galerisinde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin “Akdeniz’in Renkleri 4” adlı resim sergisi, fotoğraf sanatçısı Uğur Günay’ın fotoğraf sergisi, Cumhuriyet Meydanı’nda Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün el sanatları ve köy ürünleri karma sergileri açılışları yapıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Sanat Çalıştayı, Kaş HEM Müzik Dinletisi ve  Kaş Anfi Tiyatro’da, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ”Oyun İçinde Oyun” adlı oyun sergilendi.
Akdeniz’in Renkleri Sergisi Kaş’ta açıldı
 Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin sanat çalışmalarından oluşan “Akdeniz’in Renkleri” adlı sergi, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Kaş Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.
Bu yıl 4. düzenlenen Akdeniz’in Renkleri Sergisi’nin açılışına, Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş’ın İtalya’daki kardeş şehri Coupromantona  Belediye Başkanı Luici Çeriyoni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Günay, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan ve sanatseverler katıldı.
 Akdeniz’in Renkleri Sergisi’nde, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yaptığı heykel, seramik, fotoğraf, tekstil, akrilik ve yağlı boya çalışmalarından oluşan 50 eser yer alıyor. Sergi 4 gün açık kalacak.
  Serginin açılışında bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer; Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğretim üyeleri ve öğrencileri, dört yıldır sanat çalışmalarını Kaş’ta sergiliyorlar. Kaş turizmine ve Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali’ne sanatla renk katıyorlar. Akdeniz’in Renkleri, Akdeniz’in en güzel ilçesinde sanatseverlerle buluşuyor dedi. Ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi gezildi. Katılımcılara bir resepsiyon verildi.
KAŞ’TA Sınırlandırılmış Özgürlük Sergisi AÇILDI
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Dr. Uğur Günay Yavuz’un “ Sınırlandırılmış Özgürlük” adlı fotoğraf sergisi, Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Kaş Kültürevi’nde açıldı.
 Serginin açılışına Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş’ın İtalya’daki kardeş şehri Coupramontana Belediye Başkanı Luici  Çeriyone, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Belediye Kültür ve  Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın ve sanatseverler katıldı.
   Dört gün açık kalacak olan sergide, Doç Dr. Uğur Günay Yavuz’un Kayseri’de doğada özgür gezen atların fotoğraflarından oluşan 14 fotoğraf sergileniyor. Serginin açılışında bir konuşma yapan Doç. Dr. Uğur Günay Yavuz; bu fotoğraflarda görülen atlar özgür görünse de özgür değiller.Özgürlükleri, tamamiyle insanların kendilerine çizdikleri sınırlar içinde. Bu atlar artık bir sirk hayvanı haline dönüştürülmüş, ticari birer meta haline getirilmiş. İnsanları bencilliği ile, atların özgürlüklerinin insanların tekelinde kaldığını bu fotoğraflarda anlatmaya çalıştım. Bu fotoğrafların tamamı 50 tane. Ancak burada 14 tanesini sergileme olanağı buldum dedi.
 Ardından serginin açılış kurdelası,  protokol üyeleri  ve Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun üç kızı tarafından kesildi.
'OYUN İÇİNDE OYUN'  SAHNELENDİ
Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik tiyatroda Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun 'Oyun içinde oyun' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Kaş Antik Tiyatro'daki oyunu aralarında Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, İlçe Müftüsü Fetullah Yavuz, Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın'ın da bulunduğu yaklaşık 750 kişi izledi.
Özer Tunca'nın yazıp yönettiği iki perdelik oyunda, oyuncular Osman Kot, İnanç Tartan, Pınar Boyar, Mustafa Doğan Ayan, Yunus Derli ve Asaf Doğan rol aldı.
Oyun sonunda Kaymakam Bilgehan Bayar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, oyunculara çiçek vererek teşekkür etti. Kaymakam Bilgihan Bayar, "Bu yaz akşamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları bize çok güzel bir oyun sundu. Herhalde gülmekten hepimizin gerginliği ve yorgunluğu gitti. Kendilerine sizler adına teşekkür ediyorum" dedi.    
 KAŞ’TA YEMEK USTALARI YARIŞTILAR   
  Kaş İlçesi'nde bu yıl 21'nci düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Yemek Yarışması yapıldı.50 yarışmacı yaptıkları yemekler, tatlılar ve mezelerle en iyi olabilmek için mücadele etti.
Kaş'ta bu yıl 21'incisi düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 4'üncü Kaş Yemek Yarışması yapıldı. Kaş Belediyesi Çay Bahçesi'ndeki yarışmaya ana yemek, başlangıç, soğuk mezeler ve tatlı dalında 50 yarışmacı katıldı. Yarışmaya katılan yemekleri, tatlıları ve mezeleri Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Didem Arıkan, Ali Aksoy ve usta öğretici Selma Göktepe'den oluşan üç kişilik jüri değerlendirdi.
Yapılan değerlendirme sonrası, ana yemeklerde 'Taskebabı' ile Serpil Demirci, başlangıç mezelerinde 'Yaprak sarması' ile Leyla Yeşilbursa, tatlılarda 'Kaş temalı pasta' ile Selda Yiğit Yaverler birinci oldu. Yarışmanın ardından izleyenler katılımcıların yaptığı yemekleri, mezeleri ve tatlıları yedi. Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi. Ayrıca jüri üyelerine ve yarışmacılara çiçek takdim edildi.
Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bu yarışmayla Kaş'a özgü yöresel tatları, yemekleri günümüzde yaşatmak, geçmişten geleceğe taşımak istiyoruz. Kaş'a özgü bu tatların turistik tesislerin de mutfağında yaşatmak en büyük düşümüz. Bugün bu kültürü yaşattınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Jüri yemek yarışmasında ödül alanları sıraladı. Benim gözümde bu yarışmaya katılanların hepsi birinci" dedi.
HADİSE KAŞLILARI VE TATİLCİLERİ ÇOŞTURDU
HADİSE'DEN KADIN HAYRANLARINA TAVSİYE: KENDİNİZİ EZDİRMEYİN
 Kaş ilçesinde sahneye çıkan Hadise, şarkıları ve dansıyla sevenlerini coşturdu. Sahnede kadın izleyicilerine tavsiyede bulunan Hadise, "Yapmak istediğiniz ne varsa yapın. Hiç kimseye kendinizi ezdirmeyin" dedi.
Kaş Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde Hadise sahneye çıktı. Yat Limanı'ndaki konsere, ilçede tatil yapan yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 1,5 saat şarkılarını seslendiren Hadise, dansıyla da izleyicilerine keyifli dakikalar yaşattı. Sıcak havaya karşı Hadise'nin sahne önüne kurulan vantilatörlerle önlem aldığı gözlendi.
Sahneden izleyicilerine seslenen Hadise, şarkılarıyla her zaman kadınlara güç vermeye çabaladığını anlattı. Kadın izleyicilerine güçlü olma konusunda örnek olmak istediğini vurgulayan Hadise, "Sizi de çekemeyenler olacak, rakipleriniz olacak. Bana annem hep, 'Kızım sen sus, sus. Çünkü sen kendini biliyorsun. Susmayı öğren, nereden geldiğini unutma. Nasıl terbiye gördüğünü unutma. Bırak insanlar konuşsun, sana laf soksun, ama sen sus. Sen işini yap' dedi. Ben bugüne kadar bu çizgimi annemden dolayı hiç bozmadım" diye konuştu.
'KADINA, ASKERLERİMİZE ŞİDDETE SIFIR TOLERANS'
Kadın izleyicilerine tavsiyede bulunan Hadise, "Hayatınızda yapmak istediğiniz ne varsa yapın. Hiç kimseye kendinizi ezdirmeyin. Okulunuzu okuyun, hayatın tadını çıkarın. Kadına şiddete, hayvanlarımıza şiddete, askerlerimize şiddete sıfır tolerans" diyerek, sözlerini tamamladı.
Konser sonunda Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, sanatçıya plaket ve çiçek verdi.
MEİS’TEN KAŞ’A DOSTLUK VE BARIŞ İÇİN KULAÇ ATTILAR

DOSTLUĞA ATILAN KULAÇ KARŞILIKSIZ KALDI
Antalya'da bu yıl 21'incisi düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 14'üncü Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması yapıldı. 
Meis'ten başlayıp Kaş'ta sona eren 7100 metrelik parkurda, erkeklerde Emrah Özsevim, kadınlarda Nilay Erkal birinci oldu. Yarışmaya hiçbir Yunan yetkilinin katılmaması dikkati çekti.
Kaş Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde 14'üncü Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışması düzenlendi. Yarışa katılacak sporcular, sabah erken saatlerde tekneyle Kaş'tan Meis Adası'na gitti. Yarışmaya 19 yabancı olmak üzere 33'ü kadın 164 yarışmacı katıldı. Yarışmada en küçüğü 14, en büyüğü 79 yaşında sporcu mücadele etti. Yarışmanın startına, hiçbir Yunan yetkilinin katılmaması dikkati çekti.
Meis Adası'nda sporcuların ısınma hareketleri sonrası yarış, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ile Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer denize atlamasıyla başladı. Yarışmada sporcular, Yunan adasındaki limandan Kaş Limanı'na 7100 metre uzunluğundaki parkurda kulaç attı. Kaş Limanı'ndaki bitiş çizgisine ilk ulaşan isim, erkekler genel klasmanında 1 saat 36 dakika 13 saniyelik derecesiyle yüzme antrenörü Emrah Özsevim (41) oldu. Erkeklerde Astanin Oleg ikinci, Bekir Emrah Gemicioğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise genel klasmanda 1 saat 37 dakika 10 saniyelik derecesiyle milli sporcu Nilay Erkal (19) birinciliği kazandı. Ruth Anne Hatton ikinci, Judith Anne Charman üçüncü oldu.
Yarışı birinci bitirdiği için mutlu olduğunu aktaran Emrah Özsevim, "Bu başarıyı 6 ay sonra doğacak çocuğuma ve dünyada açlık çeken insanlara hediye ediyorum. Kulaçlarımı bunun için attım. Dostluk, kardeşlik dolu bir organizasyondu" dedi. 
Üç kez katıldığı yarışmada üçüncü birinciliğini kazandığını anlatan milli sporcu Nilay Erkal ise "1 Temmuz'da burada yüzmek çok gurur verici. Meis-Kaş parkuru çok güzel. Meis adasında caretta caretta çok fazla. Onlara yakın yüzmek keyif verici. Bir sonraki yarışlarım için çok güzel bir antrenman oldu. Gururlu ve sevinçliyim" diye konuştu.
Yarışlar sonunda gazetecilere açıklama yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde 14'üncüsü düzenlenen yarışların çok güzel geçtiğini söyledi. Festival ve yarışmaları Kaş'ı tanıtmak amacıyla düzenlediklerini anlatan Kocaer, "Bu yarışmada Türkiye-Yunanistan dostluğu ve Kaş-Meis dostluğu için sporcular barış kulaçları attı" dedi.
Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
 
KAŞLI YÜZÜCÜ MUSTAFA ÇAĞLAYAN  COŞKUN MEİS KAŞ YÜZME YARIŞLARINDA GENEL KLASMANDA 8’İNCİ ,14 YAŞ KATEGORİSİNE İSER BİRİNCİ OLDU
Kaş’ta  bu yıl 21'incisi düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında 14'üncüyapılan  Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışması Kaşlı yüzücü Mustafa Çağlayan Coşkun katıldığı Meis- Kaş Yüzme yarışlarında 164 yarışmacı içersinde 1 saat 56 dakikalık derecesiyle genel klasmanda 8’inci, 14 yaş kategorisinde ise birinci oldu. Kaşlı Zafer ve Ayşe  Coşkun çiftin oğlu olan Mustafa Çağlayan Coşkun Doğa Kolejinin son sınıfında okuyor. Okulunu ve yüzme sporunu başarıyla devam ettiren şampiyon yüzücü coşkun yaptığı kısa konuşmada”Memleketim Kaş’ta ilk defa uluslararası Kaş Likya Festivali’nde Yunan Meis Adası’ndan Kaş’a kadar 7 bin 500 metrelik yüzme yarışında 164 yüzüsünün yarıştığı genel klasmanda8’inci, 14 yaş kategorisinde ise birinci oldum. Daha önce geçen yıl ve bu yıl Kaş’ta yapılan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsdamında yapılan yüzme yarışlarında 12- 14 erkekler serbest yüzme  ve sırt üstü yarışlarında birici oldum. Başarımı aileme ve çok çalışmama borçluyum”dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim