Antalya’nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen turnuvada, satrançın küçük ustaları yarıştı.Kaş Kaymakamlığı, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yıl 3. düzenlenen “Kalkan Özen Yılmaz Satranç Turnuvası”,  Kaş İlçesi’nde bağlı eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi’nde yapıldı. İki gün süren turnuvaya, Kaş’ta eğitim öğretim yapan okullardan toplam 165 yarışmacı katıldı.  Turnuvada, yarışmacılar 7 müsabaka oynadı.

Turnuvadaki maçları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, fen lisesini yaptıran hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz, adına turnuva düzenlenen eşi Özen Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler izledi. Turnuvada, 8 yaş ve altı erkeklerde Candemir Minavra, 8 yaş ve altı kızlarda Ecem Serra Cengiz, 10 yaş ve altı erkeklerde Hasan Balaban, 10 yaş ve altı kızlarda Hanife Zeren Yalçın birinci oldu. 12 yaş ve altı erkeklerde Halit Hüseyin Bozkurt, 12 yaş ve altı kızlarda Nursel Dolaz birinci oldu. Açık yaş genelde Ceren Kahya, açık yaş kızlarda Elvan Yldırım birinci oldu. Turnuvada dallarında ilk üç dereceye girenlere kupa ve çeşitli hediyeler, ilk dört ile on arasına girenlere birer madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

    Turnuvanın ödül töreninde bir konuşma yapan Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yaptığı konuşmada”  Öncelikle üç yıldır bu turnuvayı düzenlememize katkı sağlayan hayırsever Özen ve Turan Erdoğan Yılmaz çiftine, sizler adına teşekkür ediyorum. Onlar Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi ve Özen Yılmaz Öğrenci Yurdu’nun ilçemize kazandırdılar. Eğitme katkıları her alanda devem ediyor. Üç yıldır ikişer gün süren Özen Yılmaz Satranç Turnuvası’nda, öğrencilerimize beyin cimnastiği yaptırıyorlar. Düşünmelerine, karar vermelerine katkı sağlıyor. Yaşamınızın her döneminde satranç oynamaya devam edin” dedi.

 
Editör: TE Bilisim