Kaş İlçesi’nin dünyaca ünlü antik kenti Patara'da Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği'nce düzenlenecek Minik Şeflerle Gastronomi Kültür ve Sanat Festivali'nin bilgilendirme toplantısı, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) yapıldı.
AGC Başkanı İdris Taş'ı ziyaret eden Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, festivali medeniyetler beşiği Patara'da yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Festivali 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde yapacaklarını anımsatan Coşanöz, etkinliğe destek veren tüm kamu kurum kuruluşları ile sponsorlara minnettar olduklarını kaydetti. AYÇOV Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Doğanoğlu, 2020'nin Patara yılı olması dolayısıyla festivali o dönem yapmak istediklerini, ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 1 yıl gecikmeli yapılacağını söyledi. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, festivale ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını kaydetti.
Festival, 21 Kasım günü protokol konuşmaları, tüm çocuklarla Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Türkçe ve İngilizce okunması ve güvercinlerin uçurulması ile başlayacak. Festival kapsamında İzmir Yorglass Barış Çocuk Orkestrası sunum yapacak, ADSO Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın flüt dinletisi gerçekleştirilecek. Çocuk piyanist İpek Nisa Göker'in piyano dinletisi ile Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'ın düdüklü tencerinin mitolojik hikayesini anlatacağı festivalde, Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası sahne alacak. Şef Doğa Çitçi'den Antalya serpme fıtır börek şovu, şef Hüseyin Kayır'dan globi tatlısı sunumu ile şeflerle minik şeflerin takdimi gerçekleştirilecek.
Festivalde Anna Rus Çocuk Bale Okulu gösterisi sunacak, Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanından coğrafi işaret ürün tanıtımı yapılacak, Kaş Belediyesi Yörük Türkmen Halk Oyunları gösterisi ile minik şeflerin kep giyme töreni ve sertifika takdimi yapılacak. Festival, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterisi ile tüm misafirlerle festival şarkısının söylenmesi ile sona erecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Diyarbakır Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Kepez ve Kaş Belediyeleri, Antalya Tanıtım Vakfı ile AYÇOV'un desteğiyle 20-21 Kasım tarihleri düzenlenecek festival kapsamında, 21 Kasım günü de Demre Müzesi ile Aziz Nikholaos Anıt Müzesi gezilecek.
 
Editör: TE Bilisim