Kaş ilçesinde Ahbap Derneği tarafından yaptırılan ana sınıfı, derneğin kurucusu sanatçı Haluk Levent'in de katıldığı törenle açıldı.

   Ünlü sanatçı Haluk Levent, Antalya’nın Kaş  İlçesi’ne bağlı  Dirgenler  Mahallesi’nde, bir ana sınıfı yaptırdı. Levent, ana sınıfının açılışını da kendisi yaptı. Ana sınıfı yeterli olmayan Kaş’a bağlı Dirgenler Mahallesi’nde ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan Burcu Çukur, sanatçı Haluk Levent’in kurduğu Ahbab Derneği’ne başvurarak, bir ana sınıfı yaptırılması konusunda yardım istedi.  15 minik öğrencisinin bir ana sınıfına ihtiyacı olduğunu anlattı. Sanatçı Haluk Levent, giderlerini kendi cebinden karşıladığı, 54 metrekare büyüklüğünde, Dirgenler İlkokulu Bahçesi’ne bir ana sınıfı yaptırdı. Ana sınıfının içinde sınıf, mutfak ve tuvalet yer alıyor. Sanatçı Haluk Levent, Dirgenler Mahallesi’ne yaptırdığı ana sınıfının açılışı için kendisi Dirgenler Mahallesi’ne geldi. Açılışa, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,  Milli Eğitim Şube Müdürleri Ebru Saygın, Mehmet Ceylan, Dirgenler Mahallesi Muhtarı Muammer Çetiner, Sanatçı Haluk Levent, Ahbab Derneği Antalya Şubesi Başkanı Melis Özkan, Dirgenler İlkokulu Ana sınıfı öğretmeni Burcu Çukur, minik öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

   Açılışta bir konuşma yapan ünlü sanatçı Haluk Levent yaptığı konuşmada” İlk kez bir açılışta bir konuşma yapıyorum. Buraya gelmek için çok uzun bir yolculuk yaptık, ama bu minik çocukların gözündeki ışıltıyı gördükten sonra  yorgunluğunun geçtiğini belirterek; dernek olarak ilk kez bir ana sınıfı açıyoruz. Burcu öğretmenin bizden olan isteğini bizzat kendim yerine getirmek istedim. Burcu öğretmen gibi yüreği pırıl, pırıl ülkesi ve öğrencileri için atan öğretmenler oldukça, geleceğimiz aydınlıktır. Bir ülkede sorunlar ne kadar büyük olursa olsun , bir şekilde çözümü vardır. Bu çözümün ortak bir anahtarı vardır. Bu anahtar eğitimdir. Bir ülkenin geleceğini eğitimle kurabilirsiniz. Buna katkı sağlamak için yollardayız. Çaba harcıyoruz. Çocukları çok seviyorum. Dilerim bu sınıfta mutlu olursunuz. Çocuklarımız için kalıcı bir şeyler bırakmak için koşuyoruz. Milyarda bir kum tanesi olmanın çabası içindeyiz “dedi.

  Ardından minik öğrencilere, çeşitli hediyeler verdi. Onlarla oyun oynadı. Birlikte fotoğraf çektirdi. Ana sınıfının açılışını yaptı.

   Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da, sanatçı Haluk Levent ve Ahbab Derneği Antalya Şubesi Başkanı Melis Özkan’a birer plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.
  
 
Editör: TE Bilisim