KAŞ’TA GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLER ONURE EDİLDİ
  GAZİLER GÜNÜ KAŞ’TA TÖRENLE KUTLANDI
  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin 101. yıl dönümü ve Gaziler Günü, Antalya'nın Kaş ilçesinde törenle kutlandı.
  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik ve Gazilik” unvanın verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Kaş ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda, Kaymakam Murat Öztürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Sadık ve Belediye Başkan Vekili Fırat Demirci, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu gerçekleştirilmesinin hemen ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Deniz Gözetleme Karakol Komutanı Yüzbaşı Mustafa Gündüz tarafından yapıldı.
Program sonrası Kaş İlçesi’nin Akçagerme Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen, Gaziler ile Şehit ve Gazi aileleri onuruna verilen kahvaltı etkinliğine Kaş Kaymakamı Murat Öztürk ve beraberindeki heyet katıldı. Kaymakam ve protokol üyeleri Gaziler ile Şehit ve Gazi yakınlarıyla sohbet etti.
  Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında  şehit yakınları ve gaziler için Kaş Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çanakkale, İzmir, Bursa, İstanbul ve Eskişehir illerini kapsayan gezi düzenlendi.
KAŞ KAYMAKAMINDAN KIBRIS GAZİLERİNE ZİYARET
Kaş Kaymakamı Murat Öztürk Kıbrıs Gazilerini ziyaret etti.
Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Kaş İlçesi’nde ikamet eden Şehit Abdurrahman Esen’in ailesine ve Kıbrıs Gazisi Cemil Aydoğdu, Kıbrıs Gazisi Nuri Sivrier, Kıbrıs Gazisi Ali Kocabıyık’a ziyarette bulundu.
 
 
Editör: TE Bilisim