YUNANİSTAN MEİS ADASINA ASKER SEVKİATI
    KAŞ'TA TÜRK VE YUNAN FIRKATEYNLERİNİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
      Kaş ilçesinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateynin, Meis Adası önünde ise Yunan fırkateyninin bekleyişi sürüyor.
   Türkiye’nin 10 Ağustos’ta  Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin Doğu Akdeniz’de yapacağı çalışmalar için NAVTEX ilan etmesinin ardından Kaş bölgesine gelen savaş gemilerinin bekleyişi sürüyor. Türkiye’nin Oruç Reis’in çalışma süresini 27 Ağustos’a kadar uzatmasının ardından teke düşen savaş gemisi sayısı, bölgede ikiye çıktı. Bugün öğleye doğru Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait bir fırkateyn, Kaş İlçesi’ne bağlı ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi’ne geldi. Kalkan Koyu’nda bir tur atan gemi, ardından demir atarak Kalkan Koyu’nda beklemeye geçti. Akşama doğru da Kalkan Koyu’ndan ayrıldı. Kaş İlçesi’nin Limanağzı Koyu’nda belkeyen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı fırkateynin ise bekleyişi sürüyor. Limanağzı’nda demir atan fırkateyn, iki gündür demir almadan bekleyişini sürdürüyor. Kaş İlçesi’nin hemen karşısında yer alan Yunanistan Meis Adası önlerine bekleyen Yunan savaş gemisi de, Meis Limanı’nın iiçine geçerek bekleyişini sürdürüyor. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre; Yunan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı fırkateyn, Rodos’tan gelen yolcu gemisinin geliş günü olan Pazartesi ve Perşembe günleri adanın önünde bekliyor. Diğer günlerde adanın içindeki limanda bekleyişini sürdürüyor. Kaş üstünde zaman zaman alçak uçuş yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı helikopterler ise, üç gündür görülmedi.
KAŞ'TA TÜRK VE YUNAN FIRKATEYNLERİNİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Antalya'nın Kaş ilçesinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateynin, Meis Adası önünde ise Yunan fırkateyninin bekleyişi sürüyor. Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait bir fırkateyn dün öğleye doğru Kaş ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'ne geldi. Kalkan Koyu'nda bir tur atan gemi ardından demir atarak Kalkan Koyu'nda beklemeye geçti. Akşama doğru da Kalkan Koyu'ndan ayrıldı. Kaş ilçesinin Limanağzı Koyu'nda bekleyen Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı fırkateynin ise bekleyişi sürüyor. Limanağzı'nda demir atan fırkateyn 3 gündür burada bekliyor. Kaş'ın hemen karşısında yer alan Yunanistan Meis Adası önlerine bekleyen Yunan savaş gemisi de Meis Limanı'nın içine geçerek bekleyişini sürdürüyor. Yunan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı fırkateyn Rodos'tan gelen yolcu gemisinin geliş günü olan pazartesi ve perşembe günleri adanın önünde bekliyor. Diğer günlerde adanın içindeki limanda bekleyişini sürdürüyor. Kaş üstünde zaman zaman alçak uçuş yapan Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler ise son günlerde görülmedi.
YUNANİSTAN MEİS ADASINA ASKER SEVKİATI
Yunanistan’ın iş birliği yaparak arkasına almaya çalıştığı Fransa ve diğer AB ülkelerinin desteğiyle Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de sindime çabaları devam ediyor.
Her fırsatta Doğu Akdeniz'deki haklarından asla vazgeçmediğini belirten ve ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, art arda gelen taciz hamlelerine rağmen istikrarlı duruşunu koruyor.
MEİS ADASI'NA SİLAHLI BİRLİKLER SEVK EDİLDİ
Türkiye’nin bölgedeki hareketlerini yakından takip eden Yunanistan, şimdi de Fransız medyası aracılığıyla gözdağı vermeye çalışıyor. Fransız haber ajansının Yunan medyasına servis ettiği bir fotoğrafa göre, Doğu Akdeniz’deki Meis Adası, yoğun bir asker sevkiyatı yaşıyor.
 
 
  
 
Editör: TE Bilisim