CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Kaş İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Devrim Kök’e ziyaretinde CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Taner eşlik etti.
CHP Kaş İlçe Binasında, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Taner,  CHP Kaş İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri  ve  Partilileri ile bir araya gelen Devrim Kök ziyareti ve parti çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Kök açıklamasında şunları söyledi; “ Bu toplantımızda Tüzük kurultayımız başta olmak üzere çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunacağız.Tüzük kurultayında sizinde önerilerinizi not alalım Genel Merkeze iletip, Genel Merkezimizin yapacağı Tüzük kurultayında, kurultay delegelerimizin belirleyiciliğinde seçenekleri arttırmaya gayret edelim.Daha demokratik bir tüzük olsun.Malumunuz tüzük 20 yılda bir yapılıyor.Tadilatlar yapıldı ancak, en son tüzük 20 yıl önce yapılmıştı. Şimdi yeni bir sistem var.Yeni sisteme uygun Cumhuriyet Halk Partisine yakışır demokratik bir tüzük yapmaya değil, yeni baştan yazmaya ihtiyaç var. İlkelerimiz doğrultusunda elbette ki.Burada kendi içimizde bunları tartışacağız. Ayrıca bu ziyaretimizin temel nedeni bir hayırlı olsun ziyaretidir.Biz yoğun bir çalışma temposundayız. Avrupa’da bir görevim vardı ve tamamlandı. Elimizden gelen çabayı gösterdik. İstediğimiz noktaya geldi. Kurumsallaştı. Bundan sonra kendi seçim bölgemiz olan Antalya’da çalışma imkanımız olacak. Bir kurultay geldi, geçti. Tabi ki, kurultaylar Cumhuriyet Halk Partisinin kurultayları Türkiye’de partili olmayanlar tarafından da beklenir. Oradan çıkacak sonuç ve politikalar çok önemlidir. İnsanlarımız bunu bekler. Cumhuriyet Halk Partisinde kurultaylarda farklı adayların olması çok doğaldır. Bu ülkeye biz demokrasiyi getiren partiyiz. Elbette ki parti içindeki demokrasinin işleyişine de daha fazla katkı yapmaya ihtiyaç var. Kurultayımız geldi geçti. Şimdi bir tüzük kurultayımız var.Tüzük kurultayımızın hemen ardından, yöntemler belli olacak. Tüzüğümüzün içerisinde gerçekten değiştirilmesi gereken, atıl olan birçok madde var. Bunlar üzerinde ciddi çalışmalar yapıyoruz.Tüm milletvekillerimiz ile beraber en temel unsurun karar verme mekanizmaları içerisinde mutlak surette Cumhuriyet Halk Partililerin belirleyici olması gerektiği konusunda açık görüşümüz var.Bu görüşümüzü kapalı gurup toplantımızda Sayın Genel Başkanımıza belirttik. Hukukçu arkadaşlarımız taslaklar oluşturuyor.Örgütlerimizden genel merkezimize yazılar geldi.Örgütlerimiz kendi düşünceleri, fikirleri doğrultusunda tabanın istekleri doğrultusunda hazırlıklarını yapacaklar, genel merkezimize gidecek ve seçenekler içerisinden en demokrat ve uygun olanını, yeni sisteme ve bizi başarıya taşıyacak olan yapıyı mutlak oluşturacaktır.”  
 
    CHP Kaş İlçe  Başkanı Ulaş Akbaş’ta toplantıda bir konuşma yaparak , “ Yoğun kongreler süreçlerinin ardından, nihayet vekillerimiz ile buluşmaya başladık.Partimizde kongre süreci yaklaşık bir yıl sürüyor.Mart ayında tüzük kurultayımızı da yaparak bu süreci tamamlayacağız.Ardından asıl hedefimiz olan 2019 seçimleri ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız.24 Şubat Cumartesi günü Yönetim Kurulumuz, Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımız, Meclis Üyelerimiz ile birlikte Antalya’da kampta olacağız.İl Başkanlığımız bu organizasyonu düzenledi.Seçilmiş tüm yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları katılacaklar.Bu kampta 2019 yılı ile ilgili çalışma planları oluşturulacak.” Dedi.
 
Konuşmaların ardından Mart ayında yapılacak tüzük kurultayı ile ilgili tartışma ve değerlendirmelerin yapılacağı kapalı toplantı gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilisim