Romanya'nın Bükreş Şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında 125 Kilogramda Taha Akgül Avrupa Şampiyonu oldu.

   Romanya'nın Bükreş Şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası Serberst Güreş Milli Takımından 125 Kilogram'da rakiplerini yenen Taha Akgül finalde Gürcü rakibi Geni Petriashvili 5-4 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

   Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında 115 puan toplayan Serbest Güreş Milli Takımımız 31 yıl aradan sonra birinci olarak Avrupa Şampiyonu oldu. 110 puanla Gürcistan ikinci, 107 puanla Azerbaycan ise Üçüncü oldu.

    Avrupa Şampiyonasını 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 6 madalya kazanan Serbest Güreş Milli Takımımız 31 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Serbest Güreş Milli Takımımız 92 Kilogram'da Feyzullah Aktürk, 125  Kilogram'da Taha Akgül birinci olarak altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. 57 Kilogram'da Muhammet Karavuş, 74 Kilogram'da Soner Demirtaş gümüş madalya kazanarak Avrupa Şampiyonasında ikinci oldu. 86 Kilogram'da Osman Göçen, 97 Kilogram'da İbrahim Çiftçi Avrupa Şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Serbest Güreş Milli Takımımız en son 1993 yılında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında takım olarak şampiyon olmuştu.

ANTALYASPOR - İSTANBULSPOR: 2-2 ANTALYASPOR - İSTANBULSPOR: 2-2

Serbest Güreş Milli Takımından 125 Kilogram'da Avrupa Şampiyonasında rakiplerini yenerek şampiyon olan Taha Akgül yaptığı açıklamada;"11. Avrupa Şampiyonluğu için Allah’ıma şükürler bir rekoru daha kırmanın başarısı gösterdim. Ayrıca serbest takımımız 31 yıl sonra takım halinde AVRUPA ŞAMPİYONU oldu. Buda ayrı bir gurur oldu bizler için. Beni bu yolda destekleyen başta aileme kıymetli eşime ve tüm sevenlerimize teşekkür ederim. Arayan mesaj atan dostlarımızdan Allah razı olsun. Durmak yok Olimpiyat için çalışmaya devam."Dedi.

Editör: ADEM AYDIN