Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayramı alışverişi yapacak olan vatandaşları merdiven altı ve kalitesiz ürünler konusunda uyardı. AESOB Başkanı Dere, güvenilir mahalle esnafından alışveriş yapılması tavsiyesinde bulundu.

   AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya esnaf ve sanatkarlarının Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını son süratle tamamladıklarını belirterek merdiven altı ürünlerden uzak durulmasına dikkat çekti. Bayram alışverişlerinde yine en doğru adresin güvenilir mahalle esnafı olduğunu hatırlatan Başkan Dere, bayram tatilinin 9 gün olması ve tam da yaz sezonuna denk gelmesi dolayısıyla esnafın hem bayram hem de tatil alışverişlerinden umutlu olduğunu söyledi.

MİNİK ÖĞRENCİLER PİKNİKTE EĞLENDİ MİNİK ÖĞRENCİLER PİKNİKTE EĞLENDİ

   'ODA ÜYESİ ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN'

   AESOB Başkanı Adlıhan Dere, piyasanın canlanacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu; "Kurban Bayramı için esnaf ve sanatkarlarımız hazırlıklarını tamamladı. Bu bayramda çocukların hayallerini süsleyen bayram kıyafeti satıcısı esnafımızdan, berberine, tatlıcısına, besicisine kadar tüm esnafımız müşterilerini bekliyor. Bayramda ailesini ve sevdiklerini ziyaret etmeye gidecek olan vatandaşlarımız bu uzun tatil sürecinin yaz sezonuna denk gelmesi sebebiyle böyle güzel bir fırsat yakalamışken tatil yapmayı planlayacaktır. Vatandaşlarımız bayram ziyaretleri için hem bayramlık alışverişlerini yapacak hem de tatil veya memlekete gitme planları kuranlar esnafımızdan alışveriş yaparak ekonomiye katkı koyacaktır. Hem yoğun çalışma sürecinin yorgunluğunu ve stresini atmak isteyen hem de gezmek eğlenmek isteyen yerli turist için Antalya vazgeçilmez bir durak noktasıdır. Böylece hem ülkemiz genelinde hem de Antalya piyasasında bir hareketlilik beklemekteyiz."

   TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN UYARISI

   AESOB Başkanı Dere, "Esnaf ve sanatkarlarımızın zaten en fazla iş yapma potansiyeli olduğu zamanlar dini bayramlar öncesidir. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla artan fiyatlarla birlikte sağlıksız, kalitesiz ve merdiven altı ürünlerin üretimi maalesef artmış durumda" dedi. Et ve et ürünleri, pasta, şekerleme, çikolata, tatlı, kuruyemiş ve yiyeceklerde tarihi geçmiş ürünlerin indirim adı altında ucuza satıldığına dikkat çeken AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Ucuza alışveriş yapacağım derken sağlık riske atılmamalı" uyarısında bulundu. Oda üyesi esnaftan alışveriş yapılmasını yineleyen Dere, "Esnaf sokaktır, hayatın kendisidir. Esnaf yaşarsa mahalle yaşar bir kültür ayakta kalır" dedi.

   Kurban alımı ve kesim noktalarıyla ilgili de uyarılarda bulunan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, sözlerine şöyle devam etti; "Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yaklaşık 900 bin büyükbaş ve 2,5 milyon küçükbaş hayvanın kesilmesi öngörülmekte. Kurban satın alırken ve keserken çok dikkatli olmalısınız. Herhangi bir yaralanma durumlarına sebebiyet vermemek adına denetimleri gerçekleştirilen kurban satış ve kesim yerlerini tercih etmelisiniz. Kurban kesimlerinizi sahte kasaplara değil işinin ehli kasap esnaflarımıza teslim edebilirsiniz. Oda üyesi kasaplarımız dini vecibelere uygun olarak kurban kesimlerinizi gerçekleştirmektedir. İsraf dinimizde günahtır. Kurban etini ve derisini ziyan etmeyiniz." 

Editör: ADEM AYDIN