Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan koruma altındaki Akdeniz foku, Antalya'nın Demre ilçesinde yine görüldü.
    Dünyada nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki Akdeniz Foku, bu yıl üçüncü kez Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı Kekova Bölgesi ve Kekova’nın merkezi konumundaki Üçağız Mahallesi’nde üçüncü kez görüldü. Üçüncü kez görülen Akdeniz fokunun aynı fok olduğu tahmin ediliyor.
    Dünyada koruma altında olan Akdeniz Foku, 31 Mayıs günü Üçağız Mahallesi’ndeki iskelede demirli bulunan yatlar arasında bir süre dolaşmış ve gözden kaybolmuştu. Yine 23 Haziran günü bir Akdeniz foku, Kekova’daki Kaleköy önünde bir vatoz balığını parçalarken görüntülenmişti. Bu kez bir Akdeniz foku, Üçağız Mahallesi İsekelesi’nde demirli bulunan yatlar arasında kısa süre görüldü. Ardından kayboldu. Bir süre sonra fok, Üçağız Koyu’nda denizde yeniden görüldü. Gözden kaybolan yat, bir süre sonra teknelerin arasında yeniden görüldü.
   Akdeniz foku yaklaşık 170cm – 180 cm civarında ve 300 – 350 kilo civarında olduğu tahmin ediliyor. Üçağızlı tekneciler, fokun aynı fok olabileceğini belittiler.
  Akdeniz foku, Akdeniz kıyılarında sadece Türkiye ve Yunanistan kıyılarında yaşamını sürdürüyor. Akdeniz’de toplam 100 kadar, tüm dünyada 750 kadar Akdeniz fokunun yaşadığı tahmin ediliyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir tür ve koruma altında. Birkaç yıl önce de Üçağız Mahallesi’nde bir Akdeniz foku karaya çıkmış ve uzun sürede karada gezmişti.
  
 
Editör: TE Bilisim