Akdeniz Üniversitesi'nin YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans kontenjanları yüzde 99,28 doluluğa ulaştı. Akdeniz Üniversitesi ailesine 14 bin 314 yeni öğrenci katıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. 2023 YKS sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi'nin lisans kontenjanın yüzde 98,89'u, ön lisans kontenjanının yüzde 99,64'ü dolarken toplam kontenjan yüzde 99,28 doluluğa ulaştı. Sonuçlara göre lisans bölümlerine yerleşen 6 bin 864, ön lisans bölümlerine yerleşen 7 bin 450 öğrenci ile toplam 14 bin 314 yeni öğrenci Akdenizli oldu. 

PEK ÇOK BÖLÜMDE YÜZDE 100 DOLULUK

Yerleştirme sonuçlarında ek kontenjanlar hariç tutulduğunda Tıp, Hukuk, Ziraat, Diş Hekimliği, Turizm Fakültesi başta olmak üzere toplam 24 fakülteden 23'ü yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, 12 meslek yüksekokulunun tüm bölümleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Yükseköğretim Kurulu'nca, üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen daha önce hiç üniversiteye gitmemiş 35 yaş ve üstü kadınlara bu yıl ilk kez tanınan hakla Akdeniz Üniversitesi'ne ayrılan 356 kontenjana 290 öğrenci yerleşti.

TAZE ZİHİNLERLE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ

Akdeniz Üniversitesi'ni kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz ailesi olarak 14 bin taze zihnin heyecanı ve enerjileri ile daha da güçleneceklerini ifade etti. En iyisini isteyerek Akdeniz'i seçen ve geleceklerini emanet eden gençlere ve ailelerine seslenen Rektör Özkan “İçiniz rahat olsun onlar artık bizim de evladımız. Üniversitemizin güçlü akademik kadrosu, yenilikçi eğitim modelleri, gelişmiş uygulama alanları ile öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmanın yanı sıra bu süreçte onlara rehberlik etmek ve destek olmak için her zaman yanlarında olacağız" dedi.

BEŞİKTAŞ BAŞKAN ADAYI HASAN ARAT: BEŞİKTAŞ BAŞKANINA HİÇBİR MAKAM PARMAK SALLAYAMAZ BEŞİKTAŞ BAŞKAN ADAYI HASAN ARAT: BEŞİKTAŞ BAŞKANINA HİÇBİR MAKAM PARMAK SALLAYAMAZ

TÜRKİYE'NİN EN CANLI KAMPÜSLERİNDEN BİRİ

Eğitimde ve bilimdeki öncü rolünün yanı sıra, üniversite yaşamı konusunda Türkiye'nin en canlı kampüslerinden birine sahip olduklarını vurgulayan Rektör Özkan, “Öğrencilerimiz çok şanslı. Antalya gibi güzel bir şehrin merkezinde en güzel kampüslerden birinde eğitim alacaklar. Kampüsümüzde çok çeşitli öğrenci kulüpleri, renkli sosyal ve kültürel faaliyetlerle, dolu dolu bir öğrencilik yaşamı onları bekliyor. Biz de heyecanla yeni öğrencilerimizi bekliyoruz. Akdeniz Üniversitesi ailesine yeni katılan genç Akdenizlileri tekrar tebrik ediyor, yeni eğitim öğretim hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN