KAŞ’LI MÜZİK ÖĞRETMENİ DAYIOĞLU ANTALYA TÜRKÜLERİNİ ENSTRÜMANTAL HALE GETİRDİ
     Kaş ilçesinde müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, 4 Antalya türküsünü sanatçı dostlarının katkısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarıyla birlikte enstrümantal hale getirdi.
 Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu, yeni bir projeye imza attı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO’nun desteği ile, 4 Antalya türküsünü, sanatçı dostlarının katkısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları ile birlikte enstrümantal hale getirdi. Emre Dayıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Kültür ve Sanat Vakfı’nın 2017 yılında düzenlediği Antalya’ya Marka Değeri Katacak Proje Yarışması’nda ön elemeyi geçen 20 proje içinde, teşvike değer bulunun 3 projeden il sırada seçilen “ Antalya’nın Tınıları Projesi’ni” yaşama geçirmeye başladı. 8 aylık bir ön hazırlığın ardından 4 Antalya türküsünü, Ankara’da süren iki haftalık kayıt ve minks çalışması ile enstrümantal hale getirdi. Kayıt altına alarak sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Dayıoğlu’nun Antalya’nın Tınıları Projesi’nde, Cuhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası keman sanatçıları Menevşe Aydoğan, Tangör Ertaş, viyola sanatçısı Murat Çangal, viyolensel sanatçısı İbrahim Özdoğan ve kontrabas sanatçısı Hacer Özlü çaldı. Antalya Türküsü olan “Boğaz Havası’nda” Emre Dayıoğlu üç telli ile, “Testi Doldurdum Çaydan” türküsünde TRT sanatçısı kabak kemane ile Uğur Önür ile, “Osman Efem” türküsünde müzik öğretmeni Deniz Yıldız dilsiz kaval ile, “ Meşelidir Engin Dağlar” türküsünde TRT sanatçısı Ferhat Erdem sipsi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na eşlik etti. Türkülerin çok sesli düzenlemesini müzik öğretmeni Deniz Yıldız yaptı.
   Proje ile ilgili olarak Emre Dayıoğlu yaptığı konuşmada” Dört Antalya türküsünü çok sesli olarak düzenlenerek kontrabas, viyola, viyolansel ve kemanlar  eşliğinde; sipsi, üç telli, kabak kemane ve dilsiz kaval çalgıları ile seslendirdik. Antalya’nın yerelden evrensele uzanan halk müziği kültürünü çok sesli hale getirerek ulusaldan uluslararası boyuta taşımak, Antalya’nın kültür ve sanatta marka olmasına katkı sağlamaya çalıştık. Antalya’nın Evrensel Tınıları Projesi ile, Antalya’nın sevilen türkülerini çok sesli bir orkestra düzenlemesi ve halk çalgıları ile kayıt altına almış olduk. Antalya türkülerini batılı kulaklara ve genç kuşaklara dinlenir hale getirdik. Kaval, sipsi, kabak kemane ve üç tellinin tanınırlığını artırdık.
   Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirdiğimiz projenin kayıtları, sosyal medyada yayınlanmaya başladı. En büyük amacım, ilerleyen süreçte ekonomik destek bulabilirsem Antalya türkülerinin sayısını 10’nun üstüne çıkararak; bir müzik albümü olarak yayınlanmasını istiyorum. Ayrıca bu dört türkülük enstrümantalin uluslararası fuarlarda, Antalya’nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu türküler enstrümantal olarak AVM’lerde, toplu taşıma araçlarında, plajlarda, büyük otellerde, okullarda tenefüslerde çalınabilir. Yabancı turistlerinde büyük bir zevkle dinleyeceğini düşünüyorum. dedi.
   Ok önemli yeni bir projeye imza atan Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, Türkiye’nin birçok yöresini dolaşarak 2 bin 500 yakın halk sanatçısını kayıt altına almış, halk sanatçıları ile bitlikte çeşitli yörelerde konserler vermişti. En son olarak da palyoça kıyafeti giyerek, çocuklara halk müziğini sevdirmek için konserler vermeye başlamıştı.
 
Editör: TE Bilisim