ÇOCUKLAR, KEPEZ ORMANI'NDA POŞET POŞET ÇÖP TOPLADI

ANADOLU’NUN RENKLERİ KONSERİ BÜYÜLEDİ ANADOLU’NUN RENKLERİ KONSERİ BÜYÜLEDİ

   Kepez Belediyesi'nin, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte çocuklar, büyüklerin çöp ve atıklarla kirlettiği ormanı temizledi. Çocuklar, ormandan onlarca poşet çöp topladı.

   Kepez Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle doğanın önemine ve kirletilmesine dikkat çekmek amacıyla çevre etkinliği düzenledi. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, Kepez Ormanı'nı çöpten ve atıklardan temizledi. Etkinliğe katılan çocuklara, eldiven tişört, şapka ve çöp poşeti dağıtıldı. Eczacılar Ortaokulu, Gülveren İlkokulu ve Kepez İmam Hatip Ortaokulu'ndan gelen yüzlerce öğrenci, şehrin akciğeri olan Fatih Mahallesi'ndeki Kepez Ormanı'nda, şişeden araba lastiğine kadar onlarca atık topladı.

c0587717843af63738cbf97241d704c5

   ÇOCUKLAR, TEMİZ BİR DÜNYA İSTİYOR

   Çocuklar, büyüklerin ormana çöp ve atık atmalarına tepki göstererek, temiz bir doğa, temiz bir dünya istediğini dile getirdiler. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ile Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de,  çocuklara ormanı çöplerden temizlemesine yardım etti. Ormanlık alanda toplanan çöpler ve atıklar çöp arabasına konularak, Kızıllı Entegre Katı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi'ne götürüldü.

   'KEPEZ'DE ÇOCUKLAR DOĞAYLA BÜYÜYOR'

   Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, sadece Dünya Çevre Günü'nde değil, her zaman çevreye, doğaya ve doğal yaşama önem verdiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, "Şehir ormanlarımızı, Kent Parkı mantığı ile düzenleyerek, halkımızın, çocuklarımızın kullanımına açtık. Bu parklarımız da çocuklarımızı ağaçla, doğayla, doğal yaşamla buluşturduk. Antalya Orman Çitliğimizde, yaz aylarında çocuklarımız toprağa sebzelerin fidelerini dikerek, tarımı öğrendi. Çocuklarımız, çam ağaçları içerisinde yer alan orman kütüphanelerimizde, doğanın huzur ortamında hem ders çalışıyor hem de kitap okuyor. Varsak Ormanları'nda 450 dönüm alana kuracağımız Millet Ormanı'nda çocuklarımıza yönelik kamp, bisiklet yolu, doğa yürüyüşü gibi etkinlikler olacak.  Özetle Kepez'de çocuklarımız, gençlerimiz doğanın içerisinde çevre bilinciyle büyüyor" dedi.  

575b077f7ecccd77e1ad61b6d066b273

Editör: ADEM AYDIN