Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü, Antalya'nın Kaş ilçesinde coşku ile kutlandı.
Kaş'taki törenler, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk'ün makamında kutlamaları kabulü ile başladı. Kaş'taki kutlama törenleri Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Hüseyin Sadık, Cumhuriyet Başsavcısı Tufan Çaldıran, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaş'taki bayram kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Hüseyin Sadık'ın halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Murat Öztürk, "Cumhuriyet halk egemenliğine dayayan, en modern yönetim biçimidir. Günümüzde bölge coğrafyasında modern bir orduya ve milli devlete sahip tek milletiz. Bu nedenle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize en büyük mirası akıldır, bilimdir. Cumhuriyet'in olmazsa olmazı, demokrasi ve laikliktir. Eksiklerimiz, alacağımız çok yol var. Birlikte başaracağız" dedi.
Öğrenciler, Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri okudu. Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri 'Atatürk Cumhuriyet' adlı bir gösteri sundu. Atatürk İlk ve Ortaokulu ve Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan müzik öğretmenleri 'Şu Dalmadan Geçtin mi', 'Vardar Ovası' ve 'Hadi Gari Sen de Gel' türkülerinden oluşan kısa bir Cumhuriyet konseri verdi. Kaş Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi, Ege yöresi halk oyunlarını oynadı. Kaş'taki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreni ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim