Demre İlçesi’nde Kültür Rotaları Derneği tarafından Avrasya Yolu ve Sürdürülebilir Turizm paneli düzenlendi
   Antalya’nın Demre İlçesi’nde Kültür Rotaları Derneği öncülüğünde, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi’nin desteği ile “Avrasya Yolu ve Sürdürülebilir Turizm” konulu bir panel düzenlendi. Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen panele, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocaakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, belediye üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.
    Panelde bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan  Kocakaya yaptığı konuşmada” Çok şanslı bir bölgede yaşıyoruz. İtalya’dan başlayan Antalya’da sona eren Avrasya Yolu’nun bir bölümü Demre’den geçiyoruz. Belediye olarak bu projeye elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Demre kültür turizmi, alternatif turizm açısından her türlü olanağa sahip. Tarih, doğa, deniz, yayla, yürüyüş yolları, denizde yapılabilecek bir çok aktivite. Ama en önemlisi Avrasya Yolu’nun ülkemizdeki en önemli parçası olan Likya Yolu’nun en güzel parkurları Demre’den geçiyor. İnanılmaz manzaralar var bu bölümde. Bu nedenle Demre’de turizmi doğayı bozmadan, betona boğmadan, doğayı, tarihi, yerel yemekleri ön plana çıkararak geliştireceğiz. Likya Yolu üzerinde istasyonlar oluşturarak, butik ve bungolav tipi oteller yaparak alternatif turizmi geliştireceğiz. Kitle turizmi yerine, beton yerine alternatif turizm yapacağız. Kurban Bayramı’nda gelen konuklar Demre’de yer bulamadı. Demek ki Demre’de turizm olacak. Bugünün en az 10 katı daha fazla pay alabilecek konumdayız. Ama betonla, dev otellerle değil, kültürle, doğa, tarih ile yapacağız” dedi.
 Kültür Rotaları Derneği Başkanı Cate Clow da yaptığı konuşmada” Kültür Rotaları Derneği olarak AB tarafından finanse edilen “Sivil Toplum Diyalogu 5 Proğramı”kapsamında hibe almaya hak kazandığı “Avrasya Yolu’nda Yürüyüş”  konusunda çalışmalar yapıyoruz.  Avrasya Yolu, aralarında Likya Yolu, Aziz Paul Yolu, Evliya Çelebi Yolu gibi Türkiye’deki mevcut yürüyüş rotalarını Yunanistan ve İtalya’daki rotalarla birleştiriyor. Bu bir yürüyüş ağıdır. Sürdürülebilir turizm ilkeleri kapsamında oluşturulan sınır ötesi işbirliği projesi ile, kırsal kalkınmanın sağlanması hedefleniyor. Bu modeli bu yolların geçtiği bölgelerde uygulamak, doğayı bozmadan, betonlaştırmadan yöre insanını turizme katmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara yerel yönetimleri ve yöre insanını katmak için çalışıyoruz”diye konuştu.
   Likya Yolu Demre Yerel Temsilcisi Barış Yüksel ise yaptığı konuşmada” Yürüyüş turizmi Demre’nin geleceği. Artık havalar ısınmaya başlıyor. Likya Yolu’nda yürüyüş başlayacak. Bu yolun geçtiği yerlerde halk turizmle tanışacak. Gelecekleri değişecek. Kapaklı Mahallesi’nde bunun ilk meyvelerini almaya başladık. Kapaklı halkı turizmle tanıştı” dedi.
   Panel, soru yanıt bölümü ile sona erdi.
  
Editör: TE Bilisim