06.04.2024 tarihinde gerçekleşen Kaş Belediye Meclis Toplantısında Belediye Başkanının iddia ettiği hususlara ilişkin  bilgilendirmedir.

   Kaş Belediyesi; proje ve hizmetlerini vatandaşlarımızın talep ve beklentileri doğrusunda Kaş halkının temsil organı olan Kaş Belediye Meclisinden onay alarak gerçekleştirmiştir.

KAŞ'TA KAMU PERSONELİNİN SERVİS ÜCRETİNİN BELİRLENDİ KAŞ'TA KAMU PERSONELİNİN SERVİS ÜCRETİNİN BELİRLENDİ

Yapılan hizmet ve projeleri gereksiz görmek yada hafife almak bir talihsizlik olmuştur. Bu hususu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve kaynaşmasına vesile olması maksadıyla yapılan iftar programlarını sorgularken, Büyükşehir Belediyesinin aynı meydanda ve diğer ilçelerde yapmış olduğu iftar programlarını nasıl izah edeceksiniz?

10 yıldır Ramazan ayında Geleneksel olarak bu iftar sofraları kurulmaktadır. Büyük mahallelerde bir defaya mahsus verilirken, Kaş Merkezde 400 kişiye her gün iftar yemeği dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Kaş Belediyesinin 03.04.2024 tarihi itibariyle (devir teslim günü) borç ve alacak durumu;

Tahakkuk eden Alacak:215 milyon TL. Tahakkuk eden Borç: 163 milyon TL Belediyenin alacak ve borç durumu + 52 milyon TL dir. İhale edilen yada inşai faaliyeti devam eden proje ve yatırımları borç olarak göstermek iş yapılmadan parasını ödemek anlamına gelmektedir.

(Not: Hak ediş olmadan borç tahakkuk etmez) Buradaki amacın; geçmiş yönetimi karalamak ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktan ibaret olduğu açıktır. Saygılarımla…

Editör: ADEM AYDIN