Antalya’nın Kaş ilçesinde 22. Uluslararası Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali programında yer alan Yönetmenliğini Murat Erün, Proje Tasarımını Hüseyin Eroğlu, Aydın Erkuş ve Yapımcılığını Ayşe Özver’in yaptığı “ 800 Km Engelli “ Belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.

Kaş Kültür Evinde gerçekleştirilen gösterime Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Yönetmen Murat Erün ile Kaş'lı Sanatseverler katıldılar.

Belgesel 2012 Yılı TRT Belgesel Yarışması Kültür Bakanlığı Özel Ödülü ve 31. İstanbul Film Festivali Yılın Belgeselleri Seçkisi ödüllerine sahip.

Belgeselin konusu ise özet ile şöyle; “ Fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepeti ile İstanbul'dan Muğla'ya yaptıkları on üç günlük yolculuk ve yaşananlar.

Emekli gazeteci Hüseyin Eroğlu (48), yıllardan beri ressam arkadaşı Aydın Erkuş (52)’un motoruyla çıkmayı hayal ettiği yolculuğu onunla birlikte gerçekleştirirken, çoğu engelli gibi bir yerden bir yere “götürülen” değil “giden” olma fırsatını yakalıyor. İki arkadaş yolculukları boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne derece kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi sağlamaya çalışıyorlar.”

Belgeselin gösteriminin ardından açıklamalarda bulunan Yönetmen Murat Erün Belgeselin engellilerin yaşadıkları sorunlara toplumun ve ilgili mercilerin dikkatlerini çekerek, engelliler lehine çözümler üretilmesine yönelik kazanımlar elde etmeyi amaçladığını ifade ederek, yaşam alanlarında engellilerin karşısına çıkan sorunların çok kolaylıkla çözüme kavuşturulabilir olduğunu belirtti.


Belgeselin gösteriminin ardından , belgesel ve yapım aşamaları üzerine yorum ve açıklamalar yapıldı. Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren Belgeselin Ödüllü Yönetmeni Murat Erün’e festivale yaptığı katkıdan dolayı Kaş halkı adına  teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Editör: TE Bilisim