Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GDF) son sınıf öğrencileri, sanat eserlerini mezuniyet sergisinde beğeniye sundu.

KURDELEYİ HOCALAR KESTİ

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DİKİCİ MERKEZE ALINDI ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DİKİCİ MERKEZE ALINDI

   GSF Fuayesi'nde Prof. Dr. Fatih Başbuğ ile Doç. Dr. Özcan Özkarakoç'un küratörlüğünde açılan serginin kurdelesini Dekan Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, bölüm başkanları ve atölye hocaları Doç. Hanife Neris Yüksel, Doç. Ilgaz Özgen, Topçuoğlu, Doç. Nevin Yavuz, Doç. Bekir Kirişcan, Doç. Süleyman Özderin, Doç. Kamuran Özlem Sarnıç, Dr. Enver Güven, Dr. Meryem Yeziyeva, Dr. Ahsen Günbulut, Dr. Fatma Bayraktar, Dr. Mine Yıldıran ve Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile birlikte kesti.

93d96c548ac1cbe9b5101cd795d1e879

'DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRİN'

    Dr. Öğr. Üyesi Meryem Yeziyeva, mezun olan öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında sanatın evrensel bir dil olduğuna vurgu yaptı. Yeziyeva, "Sizler bundan sonra toplumumuzun kültürel mirasını ve estetik değerlerini koruma ve ilerleme görevini üstleneceksiniz. Sizin eserleriniz dünyayı daha güzel, daha anlamlı ve ilham verici hale getirecek" dedi. GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatçı alnında ışığı ilk hissedendir' sözünü hatırlattı, yüksek sanatın bağımsız ve özgür düşüncenin ürünü olduğunu söyledi. Dekan Paşaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

'RUHUNUZU HER DAİM BESLEYİN'

   "Türkiye'nin en güçlü, hem bilim hem de sanat alanında en iddialı üniversitelerinden biri olan AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki hayatınıza adım atarken sizleri yetiştiren kıymetli aileniz gibi biz hocalarınız da son derece kıvançlı, gururlu ve mutluyuz. Moralinizi yüksek tutun. Anılarınızda olduğu kadar gelecek hayatınızda da pozitif olana kucak açın, karamsar olmayın, her daim 'ümit var' olun. Bazen bunu başarabilmek oldukça güç olsa da göreceksiniz ki zorlukları aştıkça duruşunuz daha da sağlamlaşacak, karakteriniz daha da güçlü hale gelecek. Ruhunuzu her daim besleyin, bazen gördükleriniz karşısında oldukça güç olsa da sizi çevreleyen herkese ve her şeye sevgiyle bakın. Konu ya da kişi kim olursa olsun gayret edin, önyargılı yaklaşmayın."

935f4acccff31e52f6dac9a1c21e65a8

   Müzik bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde sergide, fakültenin resim, heykel, grafik tasarımı, seramik, fotoğraf, sinema-TV, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı, sahne dekorları ve kostümü bölümlerin son sınıf öğrencilerinin yaptığı sanat çalışmaları yer aldı. GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, bölüm başkanları, atölye hocaları eserleri hayranlıkla incedi. Davetliler, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. 

Editör: ADEM AYDIN