Kaş Belediyesi’nin 400 milyon borcu çıktı.

   Yeni seçilen Başkan: “Tarlaları mı satacağız ne yapacağız bakalım. Eski meclis üyeleriyle birlikte bu borçları ödeyeceğiz. Sebep olan bunlar. Bunlar hep şakşakçılık yapmışlar.”

   Antalya’nın Kaş ilçesinde iki dönem sonra belediye başkanlığını yeniden kazanan CHP’de yeni seçilen belediye başkanı Erol Demirhan, Meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede kurumun 400 milyon TL borcu olduğunu belirterek; “Arkadaşlar biraz öde bahsettiğim gibi seçildik geldik. Ufak da olsa bir tabloya baktık, gerçekten iç açıcı değil. Şu anda elimize gelen, daha geride de var; 400 milyon lira belediyenin borcu var. Müteahhitlerin hepsi kuyruktaydı üç gün önce. Hepsi para istiyorlar. Para yok. Kasada 1 lira yok” dedi.

   31Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 10 yıldır AKP’nin yönetiminde olan Kaş Belediyesi’ni CHP’nin adayı Erol Demirhan kazandı. Oyların yüzde 53.59’unu alarak seçimi kazanan Demirhan’ın rakibi olan AKP’nin adayı ve önceki dönem Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise yüzde 42.31 oy aldı.

KAŞ BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA

Geçmişte Ova beldesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Demirhan, dün yapılan Kaş Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis toplantısında belediyenin borç batağına saplandığını, Müteahhitlerin kapıda beklediğini duyurdu. Kaş Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 957 milyon, 2024 yılı bütçesi de 1 milyar 270 milyon TL olarak açıklanmıştı.

YENİ YÖNETİMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yeni seçilen Meclis üyelerinin görev dağılımının da yapıldığı Meclis toplantısında belediyenin idari personeli yeni yönetime mevcut bütçe ve yapılan projelerin sunumunu yaparak bilgilendirdi.

BAŞKAN DEMİRHAN: ‘BELEDİYENİN 400 MİLYON BORCU VAR’

Sunumların ardından konuşan yeni Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, “Arkadaşlar burada her şey güllük gülistanlık değil. Ortada bir şey yok, 400 milyon borç var bırakılıp gidilen. Çiçeğe verilmiş, böceğe verilmiş, ekmeğe verilmiş pastaya verilmiş böreğe verilmiş. Ses düzeni kurulmuş 250 milyon, ses düzeni kurulmuş 150 milyon. Para nereden bulunduysa dağıtılmış da dağıtılmış. Burada ödenecek 400 milyon borç var” dedi.

‘BAŞKAN DEREYE UÇARKEN MÜDÜRLER ARKASINDAN İTMİŞ’

Sunumu yapan belediye personelinin “bize verilen görevimizi yapıyoruz başkanım” demesi üzerine ise Demirhan, “size bir şey dediğim yok ben içimi boşaltıyorum burada. Herkes de duysun yani. Burada tabi bazı müdürlerin de işi var. Bakacağız. Onlara da bakacağız yani. Başkan azıcık da frenlenir yani. ‘Arkadaş siz nereye gidiyorsunuz?’ denir. Dereye uçmuş gitmiş, arkasında onlar da ittirmişler gitsin diye” ifadelerini kullandı. 

‘MÜTEAHHİTLERİN HEPSİ KUYRUKTA, KASADA 1 LİRA YOK’

Yönetimini devraldıkları Kaş Belediyesi’ndeki tablonun iç açıcı olmadığını dile getiren Başkan Demirhan, “Ufak da olsa tabloya baktık, gerçekten iç açıcı değil. Şu anda elimize gelen, daha geride de var; 400 milyon lira belediyenin borcu var. Müteahhitlerin hepsi kuyruktaydı üç gün önce. Hepsi para istiyorlar. Para yok. Kasada 1 lira yok. Memur maaşlarına yetecek kadar da yok herhalde. İller Bankası’ndan gelen pay yeterse memurlara, işçilere vereceğiz. Tabi büyük bir savurganlık var. Kadroya herkes alınmış. Şu anda mevcut 418 personel var. Nerede ne yaptıkları da belli değil. Arayıp bulacağız. Bir hafta da onlara gün ayıracağız. Yani böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Uğraşacağız bakalım. Tarlaları mı satacağız ne yapacağız bakalım” dedi.

35 BİN KİŞİYE YEMEK YEDİRİLMİŞ, 500 BİN LİRALIK TOP ALINMIŞ

Önceki dönem AKP’li Meclis üyelerini de eleştiren Başkan Demirhan, “Eski meclis üyeleriyle birlikte bu borçları ödeyeceğiz. Sebep olan bunlar. Bunlar hep şakşakcılık yapmışlar. ‘Ne oluyor arkadaş?’ diye sormamışlar hiç. Bir şey yapılmış olsa, amenna. Ortada bir şey de yok yani. Şuna buna gitmiş paralar. Gelin listeyi göstereyim; 500 bin liralık top alınmış. 7 milyon lira yemek ihalesi yapmışsınız. Bu parayla kaç kişi yemek yedi? Kaş’ta miting yaptınız, adam getirdiniz. 5 bin kişi yemek yedi mi orada? ‘5 bin kişi yemek yedi’ diye yazılmış mesela. Ben tahmin etmiyorum, 5 bin kişinin orada yemek yediğini. Bu paralar belediyenin cebinden çıkıyor, başka yerden çıkmıyor. Yazmışlar, sekiz-dokuz yerde yemek yedirilmiş. 35 bin kişi doymuş, 9 yerde. Buyurun, örneği ortada” diye konuştu.