KAŞ HEM’İN HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI

   Kaş’ta 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kutlanırken, Kaş İlçe Halk Eğitim 

Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde açılan geniş kapsamlı yılsonu sergisinde kursiyerlerin yüzlerce emeği göz nuru ürünü görücüye çıktı. Hayat Boyu öğrenme kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla en ücra köşelere dahi eğitim faaliyetlerini ulaştıran Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde, 2023- 2024 döneminde birçok farklı alanda açılan 173 kursa 5 bin 365 kursiyer katıldı.

    Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri düzenlendi. Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında 5 Haziran Çarşamba günü sergiler düzenlenen törenle açıldı. Kaş ilçesinin Cumhuriyet Meydanında etkinlikler ve sergileri görmek isteyen Kaşlı vatandaşların ve ilçeye tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin gözünü kamaştırdı. Etkinlikler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silan arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm Türk büyükleri adına 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatan tören günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasıyla devam etti. Açılış komuşmasını yapan Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan yaptığı konuşmada;“Sayın Kaymakamım, kıymetli hazırun değerli Kaşlılar arkadaşlarım, usta öğreticilerimiz, kıymetli misafirler. Halk eğitimi merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşlarımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla Haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü koordinesinde Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası programının açılış törenine hoş geldiniz. Kaş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında, Gümüş Kazas, Seramik, Aşçılık, Kuaför, Seramik Biçimlendirme, Takı Tasarım, Ahşap Oyma El Sanatları, Arıcılık, Avcılık, Seracılık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu, Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kursu, Süt Hijyeni Kursu, Bilgisayar Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Resim, Piyano, Bağlama ve Ritim gibi müzik kursları, kur'an-ı Kerim ve Hafızlık okuma-yazma, El Sanatları, Tenis, Voleybol gibi spor kursları, Halk Oyunları Kursları Hijyen Kursu, İlk Yardım Eğitimi, Gassallık, Kurban Kesim Kasaplık Kursu ve İş Güvenliği Kursu gibi birçok değişik alanda ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 173 kurs açılmış olup bu kurslara 5365 kursiyer katılmıştır. Ayrıca Çevre Koruma Bilinci kursları ile geri dönüşüm ve sıfır atık kurslarına çok önem vermekteyiz. Halk Eğitimi Merkezi kurs faaliyetleri, vatandaşların ve sektörlerin İhtiyaç ve talepleri doğrultusunda artarak devam etmektedir. Bu vesileyle vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak herkesin öğrenme sürecine katılımını sağlamak ve geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına bugün burada hep beraber ciddi bir emeğin sergilediğine tanık olacaksınız.

 "HAYAT BOYU ÖĞRENMEYİ TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMÜN ANAHTAR OLARAK GÖRÜYORUZ"

KAŞ’TA İLK YARDIM VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KAŞ’TA İLK YARDIM VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünyanın adeta büyük bir sınıf haline geldiğini ve insanların da bu sınıfta sürekli bilgiye ulaşması gereken öğrencilerdir. "Bu kapsamda insanın doğrudan dokunan; zaman eğitim düzeyi yaş gibi kısıtlamaları olmamasından dolayı herkese yüksek nitelikte kapsayıcı eğitim erişimi sunan hayat boyu öğrenmeyi toplumsal dönüşümün anahtar olarak görüyoruz. Dolayısıyla yaşamımız boyunca deneyimleyeceğimiz bilgi ve becerilerinin sürekli gelişimi gerek kişisel gerekse mesleki gelişim açısından daha iyiye ulaşma potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmek için kurslarımıza erişimin önemli bir fırsat olduğunu üstüne basarak ifade ediyorum. Öğrenmekten ve öğretmekten asla vazgeçmeyecek, öğrenmeyi sürekli kılmaya daima gayret edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki hayat boyu öğrenen insanlar, hayat boyu mutlu olan insanlardır. Zaten bizim gayemiz de her bir vatandaşımızın becerisinin huzurunun mutluluğunun ve motivasyonunun en üst seviyede olması ve halk eğitiminin toplumun kılcal damarlarına yayılmasıdır. Bu vesile ile Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ederken Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin gelişmesine güçlenmesine katkı sağlayan işbirliği yaptığımız ATASEM ve KAŞMEK İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Orman İşletme Müdürlüğümüze, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür ederken tüm Öğretmen, Usta Öğretici, idareci ve kursiyelerimize şükranlarımı sunuyor ve her birini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. “ diye konuştu.

   Etkinlikler kapsamında Çocuk Bağlama Dinletisi,  Usta öğreticisi Emel Alkaya liderliğinde yetişkin halk oyunları gösterisi,  ödüllerin takdimi, Usta öğretici Gökhan Acarer liderliğindeki yetişkin halk oyunları gösterisi ve ardından Sergi açılışı yapıldı. Sergi açılışının akabinde vurmalı çalgılar dinletisi ve konser verildi.  Yeşilköy Hilmi Toksoy Ortaokulu'nda Kaş Belediyesi işbirliğinde açılan bağlama kursu öğrencilerini eserlerini sunmaları için sahneye davet edilen öğrenciler ve Usta öğretici Oğuz çömlek'e seyircilere verdikleri konser için teşekkür edildi. Bir yıldan daha az bir zamandır kurumda görev yapan usta öğreticilerden Kuyumculuk Teknolojileri usta öğreticisi Hülya şalt, Giyim Teknolojileri Usta Üreticiler Derya Tekin ve Huriye Demirel,  Takı ve Turistik eşya yapımı Usta öğreticisi Zekiye Çimen Şenöz, Nakış Usta öğreticisi Yasemin Korkut, Tenis Antrenörü Usta öğreticisi Bahri Gürpınar, Görsel Sanatlar resim Usta öğreticisi Mine Barışık ve Ferhan Kalkanlıoğlu, Heykel Sanatçısı Usta öğreticisi Sebahat Yıldırım’a düzenlenen törende plaket ve başarı belgeleri verildi. Yine büyük bir özveri ile yıllardır çalışan ve verdikleri emekleri fark yaratan Usta öğreticilere Ahşap Teknolojileri Usta öğreticisi Ayperi Bölük Demirci, Cam ve Seramik Sanatçısı Usta öğreticisi Meltem Atabek, Tenis Antrenörü Hakan Bulut,  Giyim Teknolojileri Usta öğreticisi Necla Güven ve Fatma Topçuoğlu, Görsel Sanatlar Resim Usta öğreticisi Aynur Umsan, Halk Oyunları Antrenörü ve Aşçılık Kursu Usta öğreticisi Gökhan Acarer, Cumhuriyetin 100. yılında 100 kişiyle Zeybek gösterisi ile seyircileri ve kurumunu gururlandıran Halk Oyunları Usta üreticisi Emel Aklaya, Görsel Sanatlar Müzik Usta Öğreticisi Oğuz çömek ve Büro çalışanı Ümmü Gülsüm Karabaş'a plaket verildi

    Etkinlikler çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda amatör Sanatçıların müzik eşliğinde söyledikleri birbirinden hareketli türkülere ve şarkılara konuklarda eşlik ederek, sahnede oynayarak sanatçıya ve müziğe eşlik ettiler. Etkinlikler kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekipleri Cumhuriyet Meydanında konuklara gösteriler sundu. Etkinlikler kapsamında kursiyerlere başarı sertifikaları Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan tarafından düzenlenen törenle verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış olduğu el emeği göz nuru eserlerin Cumhuriyet Meydanında açılan serginin açılışına Kaş Kaymakamlığı adına Kaş Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlknur Kişi Bagene, Kaş Belediye Başkanı vekili Cihan Karagül, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Merih Eroğlunun yerine Şube Müdürü Numan Karaman, Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Galip Karakan, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Kaş Belediye Sosyal İşler Kültür Müdürü Ali Evren, Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tülay Celapoğlu, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Belediye Meclis üyeleri, vatandaşlar ve ilçeye tatile gelen yerli ve yabancı turistler katıldı. Daha sonra 173 kursiyerin 2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı el emeği göz nuru el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Kaş Belediye Başkan vekili Cihan Karagül, Kaş Milli Eğitim Müdürü yerine Şube müdürü Numan Karaman, Kaş Halk Eğitim merkezi müdürü Galip Karakan, Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tülay Celapoğlu, Kaş İlçe Müftüsü Turgut topaloğlu, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan tarafından serginin açılış kurdelası kesilerek serginin açılışı yapıldı. Sergide kursiyerlerin yapmış oldukları eserler sergilendi. 3 gün sürecek etkinliğe katılan protokol ve konuklar sergileri gezerek kursiyerlerden yaptıkları eserler hakkında bilgi aldılar. Kaş Halk Eğitim Merkezi müdürlüğünde Resim öğretmeni ve ressam Mine Barışık’ın yapmış olduğu ve sergide sergilediği Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan ve Milli Eğitim Müdürü Merih Eroğlu’nun porte resimleri serginin açılışında sergiyi gezenlerin dikkatini çekti.

  Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan yıl sonu sergisi büyük beğeni topladı.

Editör: ADEM AYDIN