CHP KAŞ İLÇE BAŞKANI ARlKAN: İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

  Kaş-Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kararı onaylandı.

   Kaş İlçesinin Kınık Mahallesi'nde yapılması düşünülen Kaş-Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi tamamlandığında 5 bin kişi istihdam edecek.

   Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan yaptığı açıklamada;" Kaş Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  Tamamlandığında bölgemiz tarımının şaha kaldıracak olan bu projenin hayat bulmasında katkıları olan Kumluca Ticaret Odası'na, Antalya Büyükşehir Belediyesi Baikanımız Muhittin Böcek  'e Antalya Valiliği'ne, Kaş Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Kaş Kınık Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içeresinde dondurulmuş meyve ve sebze imalatı. Sebze meyve konservesi imalatı. Katıksız sebze ve meyve suları imalatı. Meye ve sebzelerden pekmez, marmelat , reçel ve vb. ürünlerin işlenmesi  ve imalatı. Zeytinyağı imalatı ve şişelenmesi. Baharatlık aromatik ve eczacılık ile ilgili bitkisel ürünlerin işlenmesi ve imalatı. Sert kabuklu meyvelerin işlenmesi ve imalatı. Tuzlu su, sirke, sirkeli su , yağ ve diğer koruyucu çözeltilerle korunarak saklanan  sebze ve meyvelerin  imalatı. Bitkisel sıvı yağ imalatı. Süt, süt tozu, tereyağı, yoğurt, ayran, kaymak, krema vb. ürünlerin imalatı. Peynir, Lor ve Çökelek imalatı. Tahin ve çeşnilenmiş lokum imalatı. Dondurma imalatı. Tahılların öğütülmesi ve un imalatı. Bitkisel çayların imalatı. Sirke ve üzüm şırası imalatı ve hazır yemek imalatı yapılacak. Proje tamamlandığında 5 bin kişinin istihdam edileceği bu proje ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun.

KAŞ – KINIK GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

KAŞ’TA İLK YARDIM VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KAŞ’TA İLK YARDIM VE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Kınık Toptancı  Hal Kompleksine ayrılan alan: 320,000.00 m2 Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan alan: 345,000.00 m2 Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Parsel Yapısı 6 Adet 3000 m2 parsel,  37 Adet 5000 m2 parsel, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 9000 m2, Teknik Altyapı 5000 m2, Arıtma Tesisi 2500 m2, Park Alanı 39500 m2, Yol 78000 m2, Sosyal Donatı 8000 m2 Şeklinde planlanmıştır. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek'e olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."Dedi.

Editör: ADEM AYDIN