Antalya Süper Amatör Lig’te mücadele eden Kaş Kınkspor yararına deve güreşleri düzenlendi. Birinciliğin olmadığı güreşlerde 50 deve, Kınıkspor yararına folklorik güreş yaptı.

   Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kınık Mahallesi’nde, Kaş Kınıkspor yararına deve güreşleri düzenlendi. Bu yıl 4. düzenlenen Kaş Kınıkspor Deve Güreşleri Festivali’ne Antalya’nın Kumluca ve Demre ilçeleri ile Muğla, Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir’den 50 deve katıldı. Tam bir karnaval havasının yaşandığı, birinciliğin olmadığı güreşlerde, 50 deve ikişerli çiftleştirilerek folklorik güreşler yaptı. Bazı develer alandan kaçtı. Bazı develer birbirine uyguladıkları kilit oyunu ile güreşi yerde bağladı. Bazı develer yaptıkları güreşle seyirciyi coşturdu.

   Güreşleri düzenleyen Kaş Kınıkspor Kulübü Başkanı Alim Açıkgöz ise  5. Geleneksel  Kaş Kınık Spor  Deve güreşleri Festivaliyle ilgili olarak yaptığı konuşmada; ” Deve güreşleri,Yörük kültürünün bir parçası. Bölge insanımızın neredeyde yüzde doksanı Yörük kültüründen geliyor. Bu kültür bu yörede unutulmaya yüz tutmuştu. Dört yıldır düzenlediğimiz deve güreşleri ile bu kültürü yeniden yöre insanı ile buluşturduk. Yeniden tanıştırdık. Bugün tam bir şölen yaşandı. Amacımız insanımıza bu seyri yaşatırken, Kaş Kınıkspor’a da gelir sağlamak. Deve güreşi kültürünü yaşatarak, gelecek kuşaklara taşımak” dedi.

 DEVE GÜREŞİNDE AĞALIK REKORU KIRILDI

  Kaş İlçesinin Kınık Mahallesi'nde Develer Kaş Kınık Spor yararına güreşti.

  Antalya Süper Amatör Liginde mücadele eden Kaş Kınık Spor Kulübü yararına bu yıl 5'incisi  düzenlenen Geleneksel Deve Güreşlerine Kaş Belediye Başkanı ve AK Parti'den Cumhur İttifakı Kaş Belediye Başkan Adayı Mutlu Ulutaş, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, Milliyetçi Hareket Partisi Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak, Kaş  CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Erol Demirhan, iyi Parti Kaş İlçe Başkanı Abdullah Hamarat ve İYİ Parti Kaş Belediye Başkan Adayı İsmail Gökçe, AK Parti’den Cumhur İttifaki Kaş Belediye Meclis Üyeleri ve Adayları, Geçen yılın 4. Geleneksel Kaş Kınık Deve Güreşlerin Hanımağası Yasemin Taylı, Kaş Kınık Spor Kulübü Başkanı Alim Açıkgöz ve Kaş Kınık geleneksel güreşlerini başlatan ve daha da ileriye taşıyan geçtiğimiz dönem Kaş Kınık SDpor Kulübü Başkanı ve Kaş Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Kaş Belediye Başkanı ve Adayı Mutlu Ulutaş Kaş Kınık Spor’a 250 Bin TL yardımda bulundu.

   5. Geleneksel Kaş Kınık Spor Deve Güreşlerinin Güreş Ağalığı ise 21 Milyon TL ile AK Parti Kaş İlçe Meclis Üyesi Adayı Erol Karal alarak deve güreşlerinde bugüne kadar en yüksek güreş ağalığı ücreti verek ağalık rekoru kırarak tarihe geçti.

MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN KINIK HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN KINIK HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET

  KAŞ KINIK'TA 5. GELNEKSEL DEVE GÜREŞLERİNE YOĞUN İLGİ

   Kaş’ta Kaş Kınık Spor yararına 5. Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı. Kaş İlçesinin Kınık Mahallesi'nde Kaş Kınık Spor yararına 5. Geleneksel Deve Güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 Kaş Belediye Başkanı ve adayı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada;"Kaş Kınıkspor yararına bu yıl 5’ncisi düzenlenen Geleneksel Kınık Deve Güreşleri etkinliklerine katıldık. Güreş de dereceye giren deve sahiplerimizi tebrik ediyor, bugün bizleri samimiyetle karşılayan kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum."Dedi.

Editör: ADEM AYDIN