Otizmli çocuklar aileleriyle birlikte Afyon'da kamptalar.abf55b66-cc9c-4b41-b5ba-dc6084cf3055

Otizmli çocuklarla aileleri, Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Otizm Meclisi’nin (TOM), birlikte organize ettiği Afyon Sultandağ Gençlik kampına katıldılar.

Antalya'nın yanı sıra, Osmaniye, İzmir, Bursa, Bilecik, Afyon ve Alanya dahil Türkiye’nin çeşitli illerinden 11 Otizm Derneğinden toplam 180 kişinin biraraya  geldiği kampta Otizmli çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşama fırsatı buldular. Antalya Otizm Vakfı Başkanı Perihan Şahin Bal, üç günlük kamp süresince oldukça eğlenceli vakit geçiren çocukların; müzik, el sanatları, Paintball, salıncak, Survivor, futbol, voleybol, sokak oyunları gibi, ailelerin oluşturduğu çok farklı etkinliklere katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLİK KONSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLİK KONSERİ

4349b00d-2630-4a9d-a409-6fb44c56c66e

Başkan Perihan Şahin Bal, Afyon Sultandağ ilçesindeki gençlik kampında biraraya gelen ailelerin, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen farklı derneklerle kaynaşarak çocukların sosyalleşmesine ve dayanışmasına katkıda bulunması adına kampın bu manada çok yararlı olduğunu ifade etti.

Kampın konaklama, yemek ve tüm etkinliklerini Gençlik Spor Bakanlığı'nın karşıladığını belirten Bal, "Çocuklarımıza aileleriyle birlikte bu mutluluğu yaşatan Gençlik Spor Bakanlığı'mıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, kampa Antalya'dan katılan Otizm Vakfı heyetimizin ulaşımını sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve emeği geçen yetkililere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Editör: ADEM AYDIN