GRİP SONRASI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ BU BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN GRİP SONRASI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ BU BESİNLERLE GÜÇLENDİRİN

   Kırmızı pancar,lif,magnezyum ve potasyum açısından zengndir.Metabolizmayı hızlandırır,idrar söktürücü etkisi vardır.Kilo vermeyi hızlandırır.

Kırmızı pancar posa içeriği yüksek bir besindir. Bu özelliği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler. Böylece kabızlık, hazımsızlık, karında şişlik gibi sorunların önüne geçer. Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde özellikle kabızlık sorununda oldukça etkili olur.

Posa içeriği yüksek bir besin olduğu için tokluk hissini artırır ve zayıflamada da etkili olur.

Pancar suyu antioksidan özelliği sayesinde vücuda karşı koruma sağlarken aynı zamanda yağ yakma potansiyelini de artırıyor. Pancar suyu, yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakımını destekliyor. Ayrıca bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirimi kolaylaştırıyor. Kahvaltıdan önce tüketilen pancar suyu, hücrelerin yağ yakma hızını artırırken sağlıklı şekilde kilo vermeyi de Pancar suyunun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Pancar suyu sadece kilo vermeyi kolaylaştırmıyor aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyor. Pancar suyunun bilinmeyen faydaları; Pancar suyu antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. Böbrekleri ve mideyi temizler Pancar suyu tüketimi stresi azaltır. Pancar suyu yorgunluğu giderir. Pancar suyu bağışıklık sistemini güçlendirir. Kilo verme sürecini destekler Kalp sağlığını korur. Sindirim sistemini düzenler. Kabızlık sorununa iyi gelir. Pancar suyu kansızlığa iyi gelir. Kemik erimesini önler. Saç dökülmesine karşı etkili olur.kolaylaştırıyor. Her gün düzenli olarak tüketilen pancar suyu, vücutta biriken ödem ve toksin gibi zararlı maddeleri de dışarı atıyor. Böylede şişkinlik hissinden kurtulmanızı sağlıyor. Pancarın yeşil yaprakları demir ve vit A ve C deposu iken , kendisi yani yumru kısmı kusurusuz bir folik asit, manganez, potasyum ve lif kaynağıdır.

Pancar yıllarca karaciğer detoksunda kullanılmış, aynı zengin içeriği ile karaciğerin detoks kapasitesini arttırır. Pancardaki kalori oranı çok düşük olduğu gibi yüksek oranda lif içerir. Bu da kilo almanıza sebep olabilen yiyeceklerden daha az tüketmenizi sağlar.

Pancar glutatyon peroksidaz enzimini içerir bu enzim, beyaz kan hücrelerinin artmasını sağlar. Aynı zamanda da amino asitlerden glutaminin de zengin kaynağıdır.

Editör: ADEM AYDIN