Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir yanında anıldı. Türkiye; kurucusu, önderi, öğretmeni için saat 09.05’te zamanı durdurdu ve saygı duruşuna geçti. Tüm şehirlerde trafik tam o saatte durdu, korna ve siren sesleri saygı duruşuna eşlik etti, çalışanlar işlerini, öğrenciler derslerini durdurdu ve Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Atasının ölümünün 85. yıldönümünde Türkiye, yasını tazeledi.

ATATÜRK, ANTALYA’DA DENİZDE VE KARADA ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85’inci ölüm yıl dönümünde Antalya’da anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde insanlar sokaklarda, evlerinin balkonunda ve denizde saygı duruşuna geçti.

Mustafa Kemal Atatürk 85’inci ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da anıldı. Kentin ana arterlerinden Yüzüncü Yıl Caddesi’nde saatler 09.05’i gösterip sirenlerin çalmasıyla seyir halindeki sürücüler araçlarını yol kenarında durdurup flaşörlerini yakarak saygı duruşunda bulundu. Bu sırada kaldırımlarda yürüyenlerin yanı sıra, evlerinde bulunanlar saygı duruşunda bulundu. Cadde üzerinde Türk bayrağı asılı balkonlarına çıkan bir kadının, kucağına torununu alarak saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

Konyaaltı Sahili’nde ise bir grup kadın saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okudu. Denizde yüzerken sirenleri duyan iki kişi de kıyıya yaklaşıp saygı duruşunda bulunarak Türk bayrağı açtı. Sahil bandında yürüyüş yapan bazı kişiler de sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçti.

DOLMABAHÇE SARAYI’NDA 09.05

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında binlerce kişi Dolmabahçe Sarayı’na geldi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte 2 dakikalığına zaman durdu. Gelenler gözyaşlarını tutamadı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılında 7’den 70’e Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı’na akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren saraya gelenler, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu odasına karanfil bıraktı. Çocuklar, gençler, yaşlılar, binlerce kişi saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Gelenler arasında gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin Barbaros sınıfı fırkateynlerinden TCG Salihreis ve beraberindeki tekneler de Dolmabahçe Sarayı önünde durdu.

CUMHURİYET’İN KURUCUSU ATATÜRK, İZMİR’DE TÖRENLE ANILDI

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde İzmir’de düzenlenen törenle anıldı. Saat 9’u 5 geçe tüm kentte hayat durdu, kalpler Atatürk için attı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü için İzmir’de anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, AK Parti’li ve CHP’li İzmir milletvekilleri, oda başkanları katıldı. Törende İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saat 9’u 5 geçe ise sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm kentte hayat durdu. Trafik akışı tamamen dururken, caddelerde yürüyen vatandaşlar da saygı duruşuna geçti. Törenin yapıldığı alanda ise 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ATATÜRK, ANITKABİR’DE RESMİ TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yılında Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenle anıldı.

Anıtkabir’deki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, yüksek yargı üyeleri ile askeri personel katıldı. Devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Saat 09.05’te çalan sirenlerle birlikte bayraklar yarıya indirildi ve Atatürk’ün hatırası için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

YUNANİSTAN'IN GERİ İTTİĞİ 42 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI YUNANİSTAN'IN GERİ İTTİĞİ 42 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA 09.05

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Havalimanı’nda anma töreni düzenlendi.

10 Kasım’a özel olarak İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’ne Türk bayrağı ve Atatürk’ün portresi asıldı. Tören öncesinde anma için Türkçe ve İngilizce anons yapıldı. Çok sayıda havalimanı personeli ve yolcu törenin düzenlendiği bölgede toplandı. Yolcular için hem Türkçe hem de İngilizce anons yapıldı. Havalimanı çalışanları ve yolcular sirenlerin çalmasıyla saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yabancı yolculardan bazılarının da saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi.

ZONGULDAK’TA MADENCİLERDEN ATA’YA SAYGI

Zonguldak’ta Atatürk’ün ölümünün 85’inci yılında maden işçileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda anma töreni düzenledi. Bazı madenciler kömür ocağı girişinde bazıları da müessese avlusunda saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde kent genelinde törenler düzenlendi. İl protokolü, polis ve jandarma ile vatandaşlar Valilik binası önünde Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla hayat durdu. Araçlarından inenler ve belediyenin temizlik işçileri de Atatürk fotoğrafına dönerek saygı duruşunda bulundu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE 09.05

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılında saat 09.05’te 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde hayat durdu.

KOCAELİ’DE HAYAT 09.05’TE DURDU

Kocaeli’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te hayat 2 dakikalığına durdu.

Saatler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği 09.05’i gösterdiğinde Kocaeli’de 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İzmit ilçesindeki Cumhuriyet Bulvarı’ndaki dükkanlarda çalışanlar, işe ve okula gitmek için dışarıda olanlar sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti. Cumhuriyet Bulvarı’nda seyir halinde olan sürücüler de 09.05’te araçlarından inerek Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

KADIKÖY’DE ‘ATA’YA SAYGI ZİNCİRİ’

Kadıköy’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümünde binlerce vatandaş, 6 buçuk kilometre uzunluğunda ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ oluşturdu. İki paramotor ise Türk bayrağı ile Atatürk posteri açtı.

IĞDIR’DAKİ ÖĞRENCİLER ANITKABİR’DEKİ NÖBET DEĞİŞİMİNİ KÖYLERİNDE CANLANDIRDI

Iğdır Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulu’ndaki 5 öğrenci, Cumhuriyet’in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’deki saygı nöbetini köylerinde canlandırdı.

DİYARBAKIR’DA MİNİK ÖĞRENCİLERE YAPAY ZEKA İLE ATATÜRK SÜRPRİZİ

Diyarbakır’da fotoğrafçı Adem Ulusoy (35) Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümü dolayısıyla, öğrencilerin fotoğraflarını yapay zeka teknolojisiyle Atatürk ile aynı karede yer alacak şekilde bir araya getirdi. Ailelerinden ve okulda öğretmenlerinden Atatürk’ü öğrenen minik öğrencilere, sürpriz yapılarak ders gördükleri sınıfta Ulu Önder ile aynı karedeki fotoğrafları gösterildi.

Diyarbakır’da fotoğrafçı Adem Ulusoy, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümü dolayısıyla, ilkokul öğrencilerinin fotoğraflarının yapay zeka teknolojisiyle Atatürk ile aynı karede yer almasını sağlayan proje hazırladı. Ulusoy, Kayapınar ilçesindeki özel bir okulun yönetimi ve öğrencilerin ailelerinden onay alarak, 21 çocuğun fotoğrafını, yapay zeka teknolojisiyle Atatürk ile bir araya getirdi. Ailelerinden, okuldan ve kitaplardan Atatürk’ü öğrenen minik öğrencilere, sürpriz yapılarak ders gördükleri sınıfta ilk kez Ulu Önder ile aynı karedeki fotoğrafları gösterildi. Çocukların Atatürk ile fotoğraflarını gördükleri andaki şaşkınlık ve mutluluk kameraya yansıdı.

TBMM’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

Elif ER BULUT- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen törenle anıldı.

ÇUKUROVA’DA SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıl dönümünde Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Osmaniye’de saatler 09.05’i gösterdiğinde vatandaşlar tarafından siren sesleri eşliğinde saygı duruşuyla anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önce hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Osmaniye kent merkezleri ile ilçelerde de siren sesleri yankılandı. Yolda yürüyenler, otomobilleriyle ilerleyenler siren seslerini duymalarıyla saygı duruşuna geçti. Saygı duruşu sırasında, araç trafiğinin yoğun olduğu ve iş yerlerine gidenlerin yaya olarak ilerlediği caddelerde hayat durdu.

İSTANBUL D-100 KARAYOLU’NDA 09.05

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıldönümünde tüm yurtta, saat 09.05’te, hayat iki dakikalığına durdu. D-100 Karayolu’nun Şirinevler, Avcılar, Yenibosna ve Cevizlibağ mevkiilerinde de vatandaşlar saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulundu.

Editör: ADEM AYDIN