98 yaşındaki Kaş'ın en yaşlılarından Celal Akşar son yolculuğuna uğurlandı.

   Kaş'ın çınarlarından ve en yaşlılarından 98 yaşındaki Celal Akşar vefat etti. Uzun zamandır yaşlılığa bağlı hastalığından dolayı rahatsız olan ve tedavi gören 98 yaşındaki merhum Celal Akşar Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kaş ilçe merkezindeki Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığında  akrabalarının, sevenlerinin ve Kaşlı vatandaşlarının katılımıyla defnedildi.

  KAŞ'lN EN ESKİ ESNAFLARlNDAN VE  YAŞLlLARlNDAN CELAK AKŞAR KİMDİR

Kaş İlçesinde  ve Kaşlı vatandaşlar tarafından Celal Avşar olarak bilinen Celal Akşar   soy adından da anlaşılacağı Avşar  boyundan olup bu gün Elmalı ilçesi sınırları içinde kalan Avşar Köyünde 1926- 1928 yılları arasında  doğmuştur. Babası bölgede bilinen ve saygın bir din adamı olan Avşar’lı Hafız’dır. Nadir isimli erkek kardeşi çok önceki yıllarda erken yaşta vefat etmiştir.

  98 yaşındaki Celal Amcamız zeki ve hoş sohbet biriydi. Avşar Köyü’ndeki atadan kalan arazilerde çiftçilik, meyvecilik yanında Kaş Merkezde bakkallık gibi ticaret işleriyle  de meşgul olmuştur.

Tek oğlu Mustafa Akşar Kaş Ortaokulu’nda sınıf arkadaşımdı, hep artist/ sinemacı  olmak isterdi. Hayallerinin peşinde giderek Fransa’ya yerleşmişti, iki yıl kadar önce orada vefat ettiğini duydum.

   Geçmiş tarih konusunda sık sık bilgi aldığım sohbet ettiğim, ilçenin asırlık  şahsiyetlerinden   Celal Amcamızın tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır, kendisine Allah’tan rahmet dilerim.

   Not: 2014-15 yıllarında çekmiş olduğum fotoğraflar tarihe kayıt olsun.

 Foto: 5 ve 6 Nolu şu fotolar. Mustafa Çerçi, Foto Mustafa Kaş sayfasından alınmıştır.