Antalya’da yapılacak yerel seçimler öncesinde kentin en büyük 2’nci ilçesi olan Muratpaşa’da aday adayları partilerine başvuruyor. Belediyenin ilk başkanı olan Mehmet Manavoğlu’nun oğlu Özdemir Manavoğlu AK Parti’den aday adayı olurken, eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Davut Çetin ise CHP’den başvurdu.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Antalya’da aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kentin en büyük 2’nci ilçesi olan Muratpaşa’nın belediye başkanı olabilmek isteyen çok sayıda kişi de partilerine aday adaylığı başvurusunda bulundu. Son seçimde ise mevcut belediye başkanı Ümit Uysal oyların yüzde 64,89’unu alarak yeniden belediye başkanı seçildi. 5 dönemdir CHP’li belediye başkanlarının seçimleri kazandığı ilçeyi AK Parti kazanmak isterken, CHP ise ‘kale’ olarak gördüğü ilçede oylarını artırmak istiyor.

CHP MERKEZ İLÇEDE İLYAS DİVARCI İLE DEVAM CHP MERKEZ İLÇEDE İLYAS DİVARCI İLE DEVAM

AK Parti’de 2 isim Muratpaşa’yı yönetmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. İlk olarak AK Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı, iş insanı Nedim Tekerli aday adaylığını açıkladı. Ardından 1993 yılında belde olan Muratpaşa’nın 1994 yılında ilk belediye başkanı olan Mehmet Manavoğlu’nun oğlu, AK Parti meclis üyesi Özdemir Manavoğlu aday adaylığını açıkladı. İki aday arasında Özdemir Manavoğlu’nun adaylığı ön plana çıkarken, partide adayları belirleme süreci ise devam ediyor.

CHP’de ise mevcut belediye başkanı Ümit Uysal’ın başvuruların son gününde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmasıyla beklentiler değişti. Belediye başkanlığı adaylığı için sürpriz isimler başvuruda bulundu. Eski ATSO Başkanı Davut Çetin, başvuruların tamamlanmasına saatler kala Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na aday adaylığı için evrakını teslim etti. Eski CHP Milletvekili ve İl Başkanı Devrim Kök, Eski CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, mevcut meclis üyesi Canan Keleş, önceki dönem milletvekili adayı Sibel Gezen, avukat Murat Bulat, gazeteci Songül Başkaya, Adnan Yıldız ve Hasan Özgür Özen de aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Öte yandan yapılan önceki günlerde Genel İdare Kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti’nin ise ilçede aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu.

Editör: ADEM AYDIN