CHP ANTALYA’DA KONGRE TARİHLERİ AÇIKLANDI CHP ANTALYA’DA KONGRE TARİHLERİ AÇIKLANDI

     CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, 2020 yılında deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesi ile yıkılan ve 19 Şubat 2021 tarihinde yapılan sözleşme ile yeniden inşasına başlanılıp, 550 gün sonra teslim edilmesi planlanan Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi’nin halen teslim edilmemesi ve yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilemeyeceği iddialarını verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

CHP Antalya Coşar, Manavgat Çağlayan Lisesi’nin yeni eğitim yılına gecikmesi iddialarını sorduğu önerge sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “2020 yılında deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılan, 2021 yılında yapılan sözleşme ile de 550 gün sonra teslim edilmesi öngörülen yeni lise binası yeni eğitim öğretim yılının başlamasına haftalar kala hala teslim edilemedi. Manavgat’ta öğrenciler ve veliler gecikmeden dolayı mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Çağlayan Lisesi’nin gecikmesinde yaşanan asıl sebebin TOKİ’nin hala olun devrini Milli Eğitim Bakanlığı’na yapmadığı da iddia edilmektedir. Bu durum doğru ise okulun devri sonrası eğitim gereçlerinin hazır edilmesi içinde bir zaman gerekecektir, bu ay içinde devir teslim yapılsa dahi en erken dönem ortasına kadar okulun açılması mümkün görülmemektedir. Dönem ortasında öğrencilerde, velilerde tekrar nakil telaşına düşecekler, bakanlık sürecin hızlanması için artık bir şeyler yapmalıdır, Manavgat’ta yatırımları aksatarak, geciktirerek cezalandırmaya son verilmelidir.”   

CHP’li Coşar verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi; “Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi’nde 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlanamayacağı iddiası doğru mudur?

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi’nin 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlayamamasının gerekçesinin TOKİ tarafından okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na devrinin yapılmadığı iddiası doğru mudur? Milli Eğitim Bakanlığı okulun devri için TOKİ ile iletişime geçmiş midir? Geçmiş ise devir ne zaman yapılacaktır?

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi’nde 2023-2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlanamaz ise öğrencilerin durumu ne olacaktır? Öğrenciler için planlama yapılmış mıdır? Yapılmış ise nedir?”

Editör: ADEM AYDIN